Nieuwbouw voor Interxion in België - BRU 4

Interxion Logo-280210-2022

Het nieuwe datacenter van Interxion in België, BRU 4, komt naast BRU 3. Het gebouw wordt gefaseerd opgebouwd. Streven is de eerste klanten in Q1-2023 te huisvesten op een verdieping. Daarna volgt de oplevering van de andere verdiepingen. BRU 4 wordt dus een datacenter over meerdere verdiepingen. Die bouwwijze komt in België nog niet veel voor.

In lijn met internationale ontwikkelingen zal ook vanuit deze locatie een bestemming worden gezocht voor de restwarmte. Omdat het gebouw in totaal 6.700 vierkante meter groot wordt zal er veel warmte beschikbaar komen. Eveneens in lijn met de trends is dat het datacenter volledig gebruik gaat maken van duurzame energie. Er worden ook maatregelen toegepast om de passieve emissies te reduceren zijn.

Zeker voor Nederlandse begrippen is het wel opvallend te zien dat Interxion BRU 4 niet alleen bouwt om aan de toenemende vraag te voldoen. Wat ook een rol speelt is dat het oudere BRU 2 is verkocht en niet langer als datacenter gebruikt zal gaan worden.

(link)

Lees ook
Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenter1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.