Nieuwbouw voor Interxion in België - BRU 4

Interxion Logo-280210-2022

Het nieuwe datacenter van Interxion in België, BRU 4, komt naast BRU 3. Het gebouw wordt gefaseerd opgebouwd. Streven is de eerste klanten in Q1-2023 te huisvesten op een verdieping. Daarna volgt de oplevering van de andere verdiepingen. BRU 4 wordt dus een datacenter over meerdere verdiepingen. Die bouwwijze komt in België nog niet veel voor.

In lijn met internationale ontwikkelingen zal ook vanuit deze locatie een bestemming worden gezocht voor de restwarmte. Omdat het gebouw in totaal 6.700 vierkante meter groot wordt zal er veel warmte beschikbaar komen. Eveneens in lijn met de trends is dat het datacenter volledig gebruik gaat maken van duurzame energie. Er worden ook maatregelen toegepast om de passieve emissies te reduceren zijn.

Zeker voor Nederlandse begrippen is het wel opvallend te zien dat Interxion BRU 4 niet alleen bouwt om aan de toenemende vraag te voldoen. Wat ook een rol speelt is dat het oudere BRU 2 is verkocht en niet langer als datacenter gebruikt zal gaan worden.

(link)

Lees ook
Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Het nieuwe subsidiepakket van 250 miljoen euro die het kabinet eerder heeft aangekondigd is ook interessant voor de datacentersector. De regeling is bedoelde voor het ondersteunen van kleinschalige elektrolyseprojecten gericht op de productie van groene waterstof in Nederland.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1