Nieuwbouw voor Interxion in België - BRU 4

Interxion Logo-280210-2022

Het nieuwe datacenter van Interxion in België, BRU 4, komt naast BRU 3. Het gebouw wordt gefaseerd opgebouwd. Streven is de eerste klanten in Q1-2023 te huisvesten op een verdieping. Daarna volgt de oplevering van de andere verdiepingen. BRU 4 wordt dus een datacenter over meerdere verdiepingen. Die bouwwijze komt in België nog niet veel voor.

In lijn met internationale ontwikkelingen zal ook vanuit deze locatie een bestemming worden gezocht voor de restwarmte. Omdat het gebouw in totaal 6.700 vierkante meter groot wordt zal er veel warmte beschikbaar komen. Eveneens in lijn met de trends is dat het datacenter volledig gebruik gaat maken van duurzame energie. Er worden ook maatregelen toegepast om de passieve emissies te reduceren zijn.

Zeker voor Nederlandse begrippen is het wel opvallend te zien dat Interxion BRU 4 niet alleen bouwt om aan de toenemende vraag te voldoen. Wat ook een rol speelt is dat het oudere BRU 2 is verkocht en niet langer als datacenter gebruikt zal gaan worden.

(link)

Lees ook
Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.