Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert voor derde maal Open Energiedag

stroommast

Als er een sector is waar de ontwikkelingen op de energiemarkt zorgvuldig worden gevolgd, dan is het wel de datacentermarkt. De matige reputatie van datacenters heeft hier uiteraard mee te maken. Bovendien zien we dat veel datacenters zich steeds bewuster worden van hun (mogelijke) rol in de energiemarkt. Bovendien integreren steeds meer datacenters met andere organisaties die op energie zijn gericht, zoals warmtenetten. Andere datacenters gaan zelfs rechtstreeks inkopen op energiebeurzen.

Daarom is de Open Energiedag die Nederlandse Vereniging Duurzame Energie op 16 september organiseert op zijn minst interessant te noemen. Deze vereniging organiseert deze dag voor het derde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan zestig duurzame energieprojecten. Op deze dag openen namelijk duurzame energieprojecten in heel Nederland de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken en de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. Welke locaties dit jaar mee doen is hier te vinden.

Ook datacenters kunnen duurzame energieprojecten voor deze dag aanmelden. Dat kan hier.

 

Lees ook
Hernieuwde discussie over nucleaire energie en datacenters

Hernieuwde discussie over nucleaire energie en datacenters

Al een aantal maal is in de internationale media het gebruik van nucleaire energie als een interessante optie voor de energievoorziening van datacenters aangekaart. Op LinkedIn wordt nu, aangezwengeld door Tony Grayson, een internationaal erkende leider op het gebied van bedrijfsvoering en technologie, met name gediscussieerd over de kansen van ee1

Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

De Energie Coöperatie Amsterdamse Haven (ECAH) en netbeheerder Liander hebben een eerste flexibel groepscontract voor elektriciteit gesloten. Dit contract, opgesteld binnen de nieuwe congestiemanagementregels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), stelt aangesloten bedrijven in staat om op een flexibele manier met de beschikbare capaciteit op1

Problemen rond energiehubs kunnen tegenvaller worden voor nieuwe en bestaande datacenters

Problemen rond energiehubs kunnen tegenvaller worden voor nieuwe en bestaande datacenters

Energiehubs op Nederlandse bedrijventerreinen zijn bedoeld om netcongestie te verminderen. In ons land zijn de eerste ideeën hierover ontstaan in Gelderland. Voor met name regionaal opererende datacenters kunnen zijn een interessante optie zijn om de energievoorziening veilig te stellen.