Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert voor derde maal Open Energiedag

stroommast

Als er een sector is waar de ontwikkelingen op de energiemarkt zorgvuldig worden gevolgd, dan is het wel de datacentermarkt. De matige reputatie van datacenters heeft hier uiteraard mee te maken. Bovendien zien we dat veel datacenters zich steeds bewuster worden van hun (mogelijke) rol in de energiemarkt. Bovendien integreren steeds meer datacenters met andere organisaties die op energie zijn gericht, zoals warmtenetten. Andere datacenters gaan zelfs rechtstreeks inkopen op energiebeurzen.

Daarom is de Open Energiedag die Nederlandse Vereniging Duurzame Energie op 16 september organiseert op zijn minst interessant te noemen. Deze vereniging organiseert deze dag voor het derde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan zestig duurzame energieprojecten. Op deze dag openen namelijk duurzame energieprojecten in heel Nederland de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken en de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. Welke locaties dit jaar mee doen is hier te vinden.

Ook datacenters kunnen duurzame energieprojecten voor deze dag aanmelden. Dat kan hier.

 

Lees ook
Kitepower: mogelijke oplossing voor duurzame backup power?

Kitepower: mogelijke oplossing voor duurzame backup power?

In de voortdurende zoektocht naar duurzame energieoplossingen is een interessante innovatie verschenen: Kitepower. Deze technologie, die potentieel een alternatief biedt voor traditionele dieselgeneratoren, is ontwikkeld door de gelijknamige Nederlandse start-up. Medeoprichter Johannes Peschel deelde zijn inzichten met Change Inc., waaruit blijkt1

De invloed van netcongestie en energie op de datacenterwereld

De invloed van netcongestie en energie op de datacenterwereld

Een van de grootste uitdagingen waar de datacenterindustrie mee te maken heeft, is netcongestie. Dit treedt op wanneer de vraag naar elektriciteit het vermogen van het elektriciteitsnetwerk overstijgt, wat de up time en betrouwbaarheid van datacenters kan beïnvloeden.

Netbeheerderers publiceren plan voor snellere verbetering van regionale infrastructuren

Netbeheerderers publiceren plan voor snellere verbetering van regionale infrastructuren

De netbeheerders hebben de zogeheten Nationale Uitvoeringsagenda Regionale Infrastructuur gepubliceerd, een voorstel dat een voorstel om de uitvoering van infrastructuurprojecten te versnellen.