Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

free-ict-europe-300134

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Daarbij gaat het onder meer om de verplichte beschikbaarheid van firmare, een van de punten waar vooral branchevereniging Free ICT Europe zich hard voor heeft gemaakt. Het complete project zal nog twee tot drie jaar duren, maar voor de vragenlijst is de deadline al op 28 april.

Partijen

De vragenlijst is gericht op vertegenwoordigers in verschillende markten die te maken krijgen met de nieuwe Europese regelgeving: producenten, datacenterbeheerders, maar dus ook recyclers en reparateurs van serverapparatuur. Zij kunnen zich ook registreren voor de openbare consultaties.

Eerder is al een vergelijkbaar verzoek binnengekomen voor netwerkapparatuur en software. De deadline daarvoor is 12 mei.

 

(dit artikel verscheen eerder op circulaire-it.nl)

Lees ook
ABN Amro: generatieve AI kan helpen bij verduurzamen

ABN Amro: generatieve AI kan helpen bij verduurzamen

Generatieve AI, een technologie die met behulp van machine learning algoritmes nieuwe content kan creëren, speelt een steeds grotere rol in de transitie naar duurzaamheid. Dit komt naar voren in een recent rapport van ABN AMRO, waarin de veelzijdige toepassingen en de impact van deze technologie op het gebied van duurzaamheid worden belicht.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenter1