Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

free-ict-europe-300134

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Daarbij gaat het onder meer om de verplichte beschikbaarheid van firmare, een van de punten waar vooral branchevereniging Free ICT Europe zich hard voor heeft gemaakt. Het complete project zal nog twee tot drie jaar duren, maar voor de vragenlijst is de deadline al op 28 april.

Partijen

De vragenlijst is gericht op vertegenwoordigers in verschillende markten die te maken krijgen met de nieuwe Europese regelgeving: producenten, datacenterbeheerders, maar dus ook recyclers en reparateurs van serverapparatuur. Zij kunnen zich ook registreren voor de openbare consultaties.

Eerder is al een vergelijkbaar verzoek binnengekomen voor netwerkapparatuur en software. De deadline daarvoor is 12 mei.

 

(dit artikel verscheen eerder op circulaire-it.nl)

Lees ook
Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1