Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

free-ict-europe-300134

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Daarbij gaat het onder meer om de verplichte beschikbaarheid van firmare, een van de punten waar vooral branchevereniging Free ICT Europe zich hard voor heeft gemaakt. Het complete project zal nog twee tot drie jaar duren, maar voor de vragenlijst is de deadline al op 28 april.

Partijen

De vragenlijst is gericht op vertegenwoordigers in verschillende markten die te maken krijgen met de nieuwe Europese regelgeving: producenten, datacenterbeheerders, maar dus ook recyclers en reparateurs van serverapparatuur. Zij kunnen zich ook registreren voor de openbare consultaties.

Eerder is al een vergelijkbaar verzoek binnengekomen voor netwerkapparatuur en software. De deadline daarvoor is 12 mei.

 

(dit artikel verscheen eerder op circulaire-it.nl)

Lees ook
Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Het Europese Investeringsfonds (EIF) heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een privaat fonds dat zich richt op het terugdringen van energieverspilling in onder andere datacenters en andere faciliteiten die veel energie gebruiken. Deze investering is onderdeel van de bredere inspanningen van de EU om duurzaamheid in de energiesector te bevorderen.

Provincie Noord-Holland publiceert nieuwe richtlijnen voor datacenters

Provincie Noord-Holland publiceert nieuwe richtlijnen voor datacenters

In een tijdperk waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt in onze maatschappij, heeft de provincie Noord-Holland een belangrijke stap gezet in het sturen van de ontwikkeling en vestiging van datacenters. Recentelijk heeft de provincie nieuwe richtlijnen gepubliceerd die gericht zijn op het verduurzamen en innoveren van deze faciliteiten.1

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1