Free ICT Europe wijst op mogelijkheid beïnvloeding EcoDesign-regels Servers en Storage

free-ict-europe-300134

De Europese Commissie heeft een vragenlijst beschikbaar gemaakt voor partijen die input willen geven op de nieuwe EcoDesign-regels voor servers en storage.

Daarbij gaat het onder meer om de verplichte beschikbaarheid van firmare, een van de punten waar vooral branchevereniging Free ICT Europe zich hard voor heeft gemaakt. Het complete project zal nog twee tot drie jaar duren, maar voor de vragenlijst is de deadline al op 28 april.

Partijen

De vragenlijst is gericht op vertegenwoordigers in verschillende markten die te maken krijgen met de nieuwe Europese regelgeving: producenten, datacenterbeheerders, maar dus ook recyclers en reparateurs van serverapparatuur. Zij kunnen zich ook registreren voor de openbare consultaties.

Eerder is al een vergelijkbaar verzoek binnengekomen voor netwerkapparatuur en software. De deadline daarvoor is 12 mei.

 

(dit artikel verscheen eerder op circulaire-it.nl)

Lees ook
Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1