Schneider Electric kondigt energieopslagsysteem aan

Schneider Electric introduceert een energieopslagsysteem op basis van lithium-ion batterijen. Het systeem heet EcoBlade.

Met het systeem speelt Schneider Electric in op de uitdagingen die veel duurzame energiebronnen opleveren. Veel van deze energiebronnen waaronder zonne-energie zijn niet continu beschikbaar. Met een energieopslagsysteem kunnen bedrijven op momenten dat veel duurzame energie wordt opgewerkt energie opslaan, zodat deze op momenten bijvoorbeeld gedurende de nacht kan worden aangesproken. Naast Schneider Electric werkt ook Tesla aan een dergelijk opslagsysteem.

Losstaand of als onderdeel van groter systeem

EcoBlade is een 30 inch unit van ongeveer 25 kg. In de unit is een slimme batterijmodule aanwezig die verbonden is met het netwerk. Een EcoBlade kan losstaand worden gebruikt of worden opgenomen in een groter systeem met EcoBlades. Het systeem is geïntegreerd in het ecosysteem van Schneider Electric, en maakt onder andere gebruik van de DCIM tool Struxureware.

Naar verwachting is EcoBlade in de loop van 2016 beschikbaar. De richtprijs van de oplossing ligt op minder dan 500 dollar per kWh.

Dossiers
Lees ook
Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Enkele van de grootste namen in de technologiesector hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingshub voor groene datacenters op te zetten. Google, Microsoft, Danfoss en Schneider Electric zijn de oprichters van de nieuwe Net Zero Innovatiehub voor Datacenters, gevestigd in Fredericia, Denemarken.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1