Schneider Electric kondigt energieopslagsysteem aan

Schneider Electric introduceert een energieopslagsysteem op basis van lithium-ion batterijen. Het systeem heet EcoBlade.

Met het systeem speelt Schneider Electric in op de uitdagingen die veel duurzame energiebronnen opleveren. Veel van deze energiebronnen waaronder zonne-energie zijn niet continu beschikbaar. Met een energieopslagsysteem kunnen bedrijven op momenten dat veel duurzame energie wordt opgewerkt energie opslaan, zodat deze op momenten bijvoorbeeld gedurende de nacht kan worden aangesproken. Naast Schneider Electric werkt ook Tesla aan een dergelijk opslagsysteem.

Losstaand of als onderdeel van groter systeem

EcoBlade is een 30 inch unit van ongeveer 25 kg. In de unit is een slimme batterijmodule aanwezig die verbonden is met het netwerk. Een EcoBlade kan losstaand worden gebruikt of worden opgenomen in een groter systeem met EcoBlades. Het systeem is geïntegreerd in het ecosysteem van Schneider Electric, en maakt onder andere gebruik van de DCIM tool Struxureware.

Naar verwachting is EcoBlade in de loop van 2016 beschikbaar. De richtprijs van de oplossing ligt op minder dan 500 dollar per kWh.

Dossiers
Lees ook
Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenter1

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Het nieuwe subsidiepakket van 250 miljoen euro die het kabinet eerder heeft aangekondigd is ook interessant voor de datacentersector. De regeling is bedoelde voor het ondersteunen van kleinschalige elektrolyseprojecten gericht op de productie van groene waterstof in Nederland.