Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

energy21

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie-afnemers als datacenters.

De focus van Energy21 ligt op het leveren van diensten die gericht zijn op het plannen, monitoren en aankopen van energie, rekening houdend met de lokale en Europese wet- en regelgeving. Gezien de groeiende complexiteit van de snel veranderende energiemarkt, kiezen steeds meer bedrijven, waaronder datacenters, voor gestandaardiseerde softwareoplossingen om hun weg te vinden in deze dynamische sector.

Michiel Kuiper van Energy21, benadrukte het belang van deze overnames: “Mede door de snelle toename van duurzame energie is bij zowel energieleveranciers als gebruikers een groeiende behoefte aan complexe energieproducten zoals dynamische en flexibele contracten. Na de overname bedient de groep gezamenlijk ongeveer 50 klanten, variërend van nieuwe uitdagers tot gevestigde multinationals, in zowel Europa als in het Verenigd Koninkrijk.”

De recente overnames van Ecedo en Jules breiden het dienstenaanbod van Energy21 verder uit. Beide softwareleveranciers hebben gespecialiseerde softwareoplossingen ontwikkeld om complexe energiecontracten op te stellen en nauwlettend te monitoren. Deze aanvullende capaciteiten stellen Energy21 in staat om meer toegevoegde waarde te bieden aan haar klanten, terwijl ze voldoen aan de groeiende eisen van de energiemarkt.

Na de voltooiing van deze overnames zal Energy21 bestaan uit een team van meer dan 100 deskundige medewerkers, hoofdzakelijk bestaande uit software-ontwikkelaars, implementatieconsultants en een supportteam. De groep heeft hoge verwachtingen van dit jaar, met een geschatte jaaromzet van ongeveer €20 miljoen in 2023.

Lees ook
Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd opererende...

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".