Schneider Electric kondigt energieopslagsysteem aan

Schneider Electric introduceert een energieopslagsysteem op basis van lithium-ion batterijen. Het systeem heet EcoBlade.

Met het systeem speelt Schneider Electric in op de uitdagingen die veel duurzame energiebronnen opleveren. Veel van deze energiebronnen waaronder zonne-energie zijn niet continu beschikbaar. Met een energieopslagsysteem kunnen bedrijven op momenten dat veel duurzame energie wordt opgewerkt energie opslaan, zodat deze op momenten bijvoorbeeld gedurende de nacht kan worden aangesproken. Naast Schneider Electric werkt ook Tesla aan een dergelijk opslagsysteem.

Losstaand of als onderdeel van groter systeem

EcoBlade is een 30 inch unit van ongeveer 25 kg. In de unit is een slimme batterijmodule aanwezig die verbonden is met het netwerk. Een EcoBlade kan losstaand worden gebruikt of worden opgenomen in een groter systeem met EcoBlades. Het systeem is geïntegreerd in het ecosysteem van Schneider Electric, en maakt onder andere gebruik van de DCIM tool Struxureware.

Naar verwachting is EcoBlade in de loop van 2016 beschikbaar. De richtprijs van de oplossing ligt op minder dan 500 dollar per kWh.

Dossiers
Lees ook
EU moet tempo van overgang naar koolstofarme energie verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te halen

EU moet tempo van overgang naar koolstofarme energie verdrievoudigen om klimaatdoelstellingen te halen

Een recent rapport van McKinsey benadrukt dat de Europese Unie aanzienlijk moet versnellen en haar inspanningen moet vergroten op het gebied van de koolstofarme energietransitie om haar eigen klimaatdoelstellingen te halen, waaronder het streven naar net zero koolstofuitstoot in het jaar 2050.

‘Nederland heeft kleinere projecten voor groene waterstof nodig’

‘Nederland heeft kleinere projecten voor groene waterstof nodig’

Waterstof wordt steeds meer gezien als een belangrijk onderdeel van de toekomst van onze energievoorziening - ook voor datacenters. De belangstelling voor met name groene waterstof - waterstof die met groene elektriciteit wordt gerealiseerd - is enorm. Toch zien we dat de elektrolyseprojecten die hiervoor nodig zijn, lastig van de grond komen.

Waterstof-gemeenschap zet eigen branchevereniging op

Waterstof-gemeenschap zet eigen branchevereniging op

Nederland is een branchevereniging rijker die belangrijk kan worden voor de datacentersector. NLHydrogen is de branchevereniging die de waterstofsector wil verbinden, versterken en vertegenwoordigen. “Samen gaan we voorop in de realisatie van een CO₂-vrije samenleving.