Welke datacenters staan te koop?

Het datacenterlandschap is volop in bewegingen. Datacenters worden op grote schaal overgenomen. Maar wie heeft in het afgelopen jaar eigenlijk welk datacenter gekocht? En welke datacenters staan er op dit moment nog te koop?

In de afgelopen twaalf maanden hebben we een groot aantal overnames en fusies in de datacenterindustrie gezien. Zo heeft Digital Realty voor 1,9 miljard dollar Telx overgenomen, is TelecityGroup in handen gekomen van Equinix, heeft CyrusOne voor 400 miljoen dollar Cervalis overgenomen en is Latisys voor 575 miljoen dollar eigendom geworden van Zayo Group. Ook kocht TierPoint de datacenterbezittingen van Windstream voor 575 miljoen dollar en heeft Cologix de colocatiespecialist NetAccess overgenomen.

Ondanks het grote aantal overnames die we in 2015 in de datacenterindustrie hebben gezien staan er nog allerlei datacenters te koop en kunnen we dus ook komend jaar de nodige overnames verwachten. Data Center Frontier heeft een overzicht gemaakt van datacenters die op dit moment te koop staan. Het overzicht is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Denen laten zien hoe datacenters kunnen helpen elektriciteitsnetwerk stabiel te houden

Datacenters worden steeds meer erkend voor hun potentiële rol bij het stabiliseren van elektriciteitsnetwerken. In Denemarken laat Aeven zien hoe dat voor het Deense netwerk mogelijk is gebleken.

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.