Welke datacenters staan te koop?

Het datacenterlandschap is volop in bewegingen. Datacenters worden op grote schaal overgenomen. Maar wie heeft in het afgelopen jaar eigenlijk welk datacenter gekocht? En welke datacenters staan er op dit moment nog te koop?

In de afgelopen twaalf maanden hebben we een groot aantal overnames en fusies in de datacenterindustrie gezien. Zo heeft Digital Realty voor 1,9 miljard dollar Telx overgenomen, is TelecityGroup in handen gekomen van Equinix, heeft CyrusOne voor 400 miljoen dollar Cervalis overgenomen en is Latisys voor 575 miljoen dollar eigendom geworden van Zayo Group. Ook kocht TierPoint de datacenterbezittingen van Windstream voor 575 miljoen dollar en heeft Cologix de colocatiespecialist NetAccess overgenomen.

Ondanks het grote aantal overnames die we in 2015 in de datacenterindustrie hebben gezien staan er nog allerlei datacenters te koop en kunnen we dus ook komend jaar de nodige overnames verwachten. Data Center Frontier heeft een overzicht gemaakt van datacenters die op dit moment te koop staan. Het overzicht is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM investeert ruim 880 miljoen euro in de bouw van nieuwe datacenters. Het aantal datacenters dat het bedrijf wereldwijd in bezit heeft moet dit jaar nog worden uitgebreid van 25 naar 40. De investeringen volgen nadat IBM de clouddienstverlener Softlayer vorig jaar overnam. Voor het bedrijf werd bijna 1,5 miljard euro betaald. IBM meldt maar lie1