Update: Mohan Gandhi spreker Digital Twins Expertsessie

Digital Twins-logo

Op donderdag 17 juni van 13:00 tot 14:00 uur discussiëren specialisten uit de markt, waaronder Eric Terry (4DCOOL) en Mohan Gandhi, Head of Research & Policy, SDIA/Green IT Amsterdam, - online - met Peter Vermeulen van PB7 over digital twins in het datacenter. Aan de hand van stellingen zullen zij, gemodereerd door Robbert Hoeffnagel (lead editor DatacenterWorks) u bijpraten over de laatste stand van zaken.

De digital twin is een van de snelst groeiende toepassingen van de industriële IoT-technologie. Het is bovendien een concept dat prima past bij datacenters en serverruimtes. Als een volledige digitale replica van een fysiek object of een fysieke installatie fungeert de twin als centraal punt in de digitale communicatie. Momenteel zegt bijna de helft van de organisaties die met IoT werkt dat ze een digital twin hebben of van plan zijn om deze te gaan gebruiken.

Tijdens de expertsessie gaan we in op een aantal aspecten van digital twins. De volgende vragen komen aan de orde:

  • Welke problemen/uitdagingen proberen datacenter managers op te lossen met digital twin technologie?

  • Wat zijn de mogelijkheden van digital twins en hoe kunnen zij tot een betere monitoring en betere prestaties van het datacenter leiden?

  • Hoe wijdverbreid is het gebruik van digital twins?

  • Hoe gebruikt men de gegevens die de monitoring tools genereren?

  • Hoe analyseert men de data die digital twins oplevert? Met standaard rapportages? Machine learning/AI? Anders?

  • De operatie, het beheer en het onderhoud van datacenters lijkt sterk verbeterd te kunnen worden door gebruik te maken van digital twins waarbij de fysieke omgeving van het datacenter wordt gecombineerd met een virtueel (in software gebouwd) model van het datacenter.


U kunt zoals altijd weer actief meedoen aan de discussie [of bijeenkomst] door uw vragen en opmerkingen via de chat te stellen.

 

In het kort 

Wat: DW Expertsessie powered by LuteijnMedia
Wanneer: 17 juni 13:00 - 14:00
Waar & Hoe: MS Teams
 

Klik hier om u gratis aan te melden voor de DCW expertsessie
  Delta_DCW_LM    

Lees ook
Datacenters: zeven beproefde methodes

Datacenters: zeven beproefde methodes

Het datacenter van vandaag is vele malen complexer geworden dan een aantal jaar geleden. Beschikbaarheid van IT-capaciteit is cruciaal, terwijl de kosten gedrukt moeten worden door een lager energieverbruik en besparing op beheer en onderhoud. Een datacenter dat altijd beschikbaar is en toch efficiënt met energie en mankracht omgaat: hoe doe je da1

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels

HARTING lanceert nieuwe Cat5e en Cat6 patchkabels voor gebruik in datacenters. De HARTING patchkabels zijn speciaal ontworpen voor multiport-switches en compacte industriële apparaten. De connector van de patchkabels beschikt over de speciale Dualboot-technologie. Deze technologie zorgt voor een optimale trekontlasting en beschermt de vergrendeli1

IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM investeert ruim 880 miljoen euro in de bouw van nieuwe datacenters. Het aantal datacenters dat het bedrijf wereldwijd in bezit heeft moet dit jaar nog worden uitgebreid van 25 naar 40. De investeringen volgen nadat IBM de clouddienstverlener Softlayer vorig jaar overnam. Voor het bedrijf werd bijna 1,5 miljard euro betaald. IBM meldt maar lie1