IBM bouwt 15 nieuwe datacenters

IBM investeert ruim 880 miljoen euro in de bouw van nieuwe datacenters. Het aantal datacenters dat het bedrijf wereldwijd in bezit heeft moet dit jaar nog worden uitgebreid van 25 naar 40.

De investeringen volgen nadat IBM de clouddienstverlener Softlayer vorig jaar overnam. Voor het bedrijf werd bijna 1,5 miljard euro betaald. IBM meldt maar liefst 2.400 nieuwe klanten te hebben aangetrokken door de overname van Softlayer. De bouw van 15 nieuwe datacenters is noodzakelijk om deze nieuwe groep klanten te kunnen bedienen.

Softlayer beschikt zelf over een groot datacenter in Amsterdam. Dit datacenter is door de overname in handen gekomen van IBM. Het datacenter van Softlayer is voorzien van ruim 8.000 servers, die werden gebruikt om de clouddiensten van Softlayer aan klanten te leveren.

Meer over
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacenters...

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.