Salesforce sluit contract voor 40MW aan windenergie

windmolens

Cloud provider Salesforce heeft een deal gesloten voor het afnemen van 40MW aan windenergie in het Amerikaanse West-Virginia. Het contract heeft een looptijd van twaalf jaar.

Het bedrijf heeft een virtual power purchase agreement gesloten met de Canadese energieleverancier Enbridge voor de afname van 125.000MWh aan duurzame energie per jaar van een windpark dat in december 2016 operationeel moet zijn. Dit is meer dan de totale hoeveelheid energie die de datacenters van Salesforce in het fiscale jaar 2015 hebben verbruikt.

De stap is onderdeel van de strategie van Salesforce om uiteindelijk voor 100% gebruik te maken van duurzame energie. Salesforce heeft geen eigen datacenters in beheer en leaset datacenterruimte in datacenters verspreid over de wereld. Het bedrijf schaft daarom duurzame energie aan om het energieverbruik van deze locaties te compenseren.

Dossiers
Lees ook
Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Grootste batterijopslagsysteem van ons land staat niet in Amsterdam maar in Vlissingen

Als datacenterindustrie zijn we soms zo druk aan het discussiëren over onze eigen nieuwe trends en ontwikkelingen, dat we wel eens vergeten naar andere branches en sectoren te kijken. Zo lijkt het ook te gaan met batterijsystemen voor energieopslag.

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Nederlands consortium start onderzoek naar energiezuinige informatietechnologie

Wetenschapsfinancierder NWO honoreerde recent een groot onderzoeksproject naar nieuwe concepten voor energiezuinige Informatie Technologie met zo’n tien miljoen euro. UT-onderzoeker prof. dr. ir. Hans Hilgenkamp is hoofdaanvrager van het project met de naam NL-ECO. Met de financiering van NWO komt ook ongeveer 2,5 miljoen euro beschikbaar als cofi1