Salesforce sluit contract voor 40MW aan windenergie

windmolens

Cloud provider Salesforce heeft een deal gesloten voor het afnemen van 40MW aan windenergie in het Amerikaanse West-Virginia. Het contract heeft een looptijd van twaalf jaar.

Het bedrijf heeft een virtual power purchase agreement gesloten met de Canadese energieleverancier Enbridge voor de afname van 125.000MWh aan duurzame energie per jaar van een windpark dat in december 2016 operationeel moet zijn. Dit is meer dan de totale hoeveelheid energie die de datacenters van Salesforce in het fiscale jaar 2015 hebben verbruikt.

De stap is onderdeel van de strategie van Salesforce om uiteindelijk voor 100% gebruik te maken van duurzame energie. Salesforce heeft geen eigen datacenters in beheer en leaset datacenterruimte in datacenters verspreid over de wereld. Het bedrijf schaft daarom duurzame energie aan om het energieverbruik van deze locaties te compenseren.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Battolyser Systems, een spin-off van de TU Delft, heeft een batterij ontwikkeld die tevens in staat is groene waterstof te produceren. Het gaat om een geïntegreerd batterij- en elektrolysesysteem dat zowel energie opslaat als waterstof produceert uit hernieuwbare energie.

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er wordt en nieuwe doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie bekend gemaakt. Gelukkig blijken bedrijven in staat veel van deze technologische ontwikkelingen snel te absorberen. Zo heeft Vodafone bekend gemaakt dat het inmiddels AI-oplossingen gebruikt om het energieverbruik van zijn communicatie-inf1

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.