Salesforce sluit contract voor 40MW aan windenergie

windmolens

Cloud provider Salesforce heeft een deal gesloten voor het afnemen van 40MW aan windenergie in het Amerikaanse West-Virginia. Het contract heeft een looptijd van twaalf jaar.

Het bedrijf heeft een virtual power purchase agreement gesloten met de Canadese energieleverancier Enbridge voor de afname van 125.000MWh aan duurzame energie per jaar van een windpark dat in december 2016 operationeel moet zijn. Dit is meer dan de totale hoeveelheid energie die de datacenters van Salesforce in het fiscale jaar 2015 hebben verbruikt.

De stap is onderdeel van de strategie van Salesforce om uiteindelijk voor 100% gebruik te maken van duurzame energie. Salesforce heeft geen eigen datacenters in beheer en leaset datacenterruimte in datacenters verspreid over de wereld. Het bedrijf schaft daarom duurzame energie aan om het energieverbruik van deze locaties te compenseren.

Dossiers
Lees ook
Minister Kamp geeft aftrap voor bouw Google-datacenter in Eemshaven

Minister Kamp geeft aftrap voor bouw Google-datacenter in Eemshaven

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft gisteren de aftrap gegeven van de bouw van het nieuwe Google-datacenter in de Groningse Eemshaven. Google investeert in vier jaar tijd 600 miljoen euro in het project. In totaal moeten 150 nieuwe vaste banen in de regio worden gecreëerd. Minister Kamp verwacht dat het niet blijft bij deze 150 vaste ba1

Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple breidt datacentercampus in Reno, Californië uit

Apple wil zijn datacentercampus in Reno, Californië in de Verenigde Staten uitbreiden. De locatie moet worden voorzien van vier nieuwe gebouwen met een vloeroppervlak van in totaal ruim 9.500 vierkante meter. Dit meldt de Reno Gazette-Journal op basis van aanvragen die Apple bij de lokale overheid heeft ingediend. Het datacenter in Reno wordt in f1