Salesforce sluit contract voor 40MW aan windenergie

windmolens

Cloud provider Salesforce heeft een deal gesloten voor het afnemen van 40MW aan windenergie in het Amerikaanse West-Virginia. Het contract heeft een looptijd van twaalf jaar.

Het bedrijf heeft een virtual power purchase agreement gesloten met de Canadese energieleverancier Enbridge voor de afname van 125.000MWh aan duurzame energie per jaar van een windpark dat in december 2016 operationeel moet zijn. Dit is meer dan de totale hoeveelheid energie die de datacenters van Salesforce in het fiscale jaar 2015 hebben verbruikt.

De stap is onderdeel van de strategie van Salesforce om uiteindelijk voor 100% gebruik te maken van duurzame energie. Salesforce heeft geen eigen datacenters in beheer en leaset datacenterruimte in datacenters verspreid over de wereld. Het bedrijf schaft daarom duurzame energie aan om het energieverbruik van deze locaties te compenseren.

Dossiers
Lees ook
Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

Energiehubs en internationale samenwerkingen brengen nieuwe perspectieven in de datacenterindustrie

De dringende behoefte om de CO2-uitstoot te verminderen in het licht van de klimaatverandering heeft zowel nationaal als internationaal tot innovatieve initiatieven geleid. Een recent Nederlands onderzoek en een Amerikaanse samenwerking tussen grote ondernemingen onderstrepen het potentieel van collectieve actie voor duurzame bedrijfsvoering, met1

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Subsidieregeling voor kleine waterstofprojecten interessant voor datacenters

Het nieuwe subsidiepakket van 250 miljoen euro die het kabinet eerder heeft aangekondigd is ook interessant voor de datacentersector. De regeling is bedoelde voor het ondersteunen van kleinschalige elektrolyseprojecten gericht op de productie van groene waterstof in Nederland.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1