RETN breidt Nederlands netwerk met PoPs in Rotterdam en Amsterdam

rotterdam-2023

RETN, een internationale aanbieder van netwerkdiensten, kondigt een belangrijke uitbreiding van zijn netwerkinfrastructuur in Nederland aan. De uitbreiding omvat de vestiging van twee nieuwe Points of Presence (PoPs) in Rotterdam, waarmee het totaal aantal PoPs in Nederland op 29 komt. De PoPs komen in NorthC Zestienhoven en bij Smartdc.

RETN verbindt Amsterdam en Rotterdam met een redundante ring tussen economische en industriële centra. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en regionale internetproviders (ISPs) in en om Rotterdam. Bovendien positioneert het Rotterdam als een aantrekkelijke locatie voor disaster recovery voor bedrijven die bedrijfscontinuïteit willen waarborgen.

Luc Janssen, Managing Director bij RETN Nederland, zegt in een toelichting: "De toevoeging van deze nieuwe PoPs in Rotterdam sluit perfect aan bij ons doel om verbeterde, lokale connectiviteitsopties voor onze klanten te bieden. Met de status van Rotterdam als de grootste internationale haven ter wereld en het groeiende zakelijke landschap, is het een cruciale hub voor internetconnectiviteit. We kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in deze dynamische stad verder te versterken."

 

Lees ook
ITU’s World Radiocommunication Conference maakt afspraken over breedbandconnectiviteit en 6G

ITU’s World Radiocommunication Conference maakt afspraken over breedbandconnectiviteit en 6G

De World Radiocommunication Conference 2023 (WRC-23) heeft onlangs haar deuren gesloten met een belangrijke overeenkomst tussen de lidstaten van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU). De bijgewerkte verdragen voorzien onder andere in de toewijzing van nieuw spectrum voor breedbandconnectiviteit, cruciaal voor datacenters en edge-faciliteit1

RETN voltooit upgrade van pan-Europees netwerk naar 400G

RETN voltooit upgrade van pan-Europees netwerk naar 400G

RETN, een internationale netwerk service provider, heeft zijn pan-Europese upgrade afgerond. Hierdoor biedt het concern nu 400 Gbps aan over zijn glasvezelnetwerk.

AMS-IX lanceert Data Centre Interconnect

AMS-IX lanceert Data Centre Interconnect

AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten van de wereld, lanceert vandaag een nieuwe transportdienst, Data Centre Interconnect. Met behulp van deze dienst kunnen gebruikers het bereik van de eigen infrastructuur sterk vergroten en toegang krijgen tot dienstverleners en gebruikers in alle datacenters waar AMS-IX fysiek aanwezig is.