RETN breidt Nederlands netwerk met PoPs in Rotterdam en Amsterdam

rotterdam-2023

RETN, een internationale aanbieder van netwerkdiensten, kondigt een belangrijke uitbreiding van zijn netwerkinfrastructuur in Nederland aan. De uitbreiding omvat de vestiging van twee nieuwe Points of Presence (PoPs) in Rotterdam, waarmee het totaal aantal PoPs in Nederland op 29 komt. De PoPs komen in NorthC Zestienhoven en bij Smartdc.

RETN verbindt Amsterdam en Rotterdam met een redundante ring tussen economische en industriële centra. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en regionale internetproviders (ISPs) in en om Rotterdam. Bovendien positioneert het Rotterdam als een aantrekkelijke locatie voor disaster recovery voor bedrijven die bedrijfscontinuïteit willen waarborgen.

Luc Janssen, Managing Director bij RETN Nederland, zegt in een toelichting: "De toevoeging van deze nieuwe PoPs in Rotterdam sluit perfect aan bij ons doel om verbeterde, lokale connectiviteitsopties voor onze klanten te bieden. Met de status van Rotterdam als de grootste internationale haven ter wereld en het groeiende zakelijke landschap, is het een cruciale hub voor internetconnectiviteit. We kijken ernaar uit om onze aanwezigheid in deze dynamische stad verder te versterken."

 

Lees ook
Internetknooppunt AMS-IX breidt uit naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag

Internetknooppunt AMS-IX breidt uit naar Metropoolregio Rotterdam Den Haag

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de belangrijkste internetknooppunten ter wereld, breidt uit naar de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Tot nu toe is AMS-IX in Nederland enkel gevestigd in datacenters in en rond Amsterdam.

Circle B kondigt strategisch partnerschap met DCspine aan

Circle B kondigt strategisch partnerschap met DCspine aan

Circle B, toonaangevende leverancier van OCP-oplossingen in Nederland, kondigde onlangs een strategisch partnerschap met DCspine aan. DCspine is provider van digitale connectiviteitsnetwerken met een netwerk van darkfiber om hybride colocaties met elkaar te verbinden.

DCspine sluit Unix-Solutions datacenters in België aan

DCspine sluit Unix-Solutions datacenters in België aan

Interconnectieplatform DCspine heeft recent de twee Unix-Solutions datacenters in Zaventem en Leuven aangesloten op zijn netwerk. Met deze uitbreiding biedt DCspine inmiddels zijn diensten aan tussen zes datacenters in België. In Nederland zijn al meer dan 70 datacenters op het platform aangesloten.