Reichle & De-Massar Turnkey Point of Presence maakt uitrol FTTH sneller en eenvoudiger

Reichle_De-Massari-030.7189-800px

Reichle & De-Massari (R&M), wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingssystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, introduceert een oplossing voor het versneld uitrollen en uitbreiden van glasvezelnetwerken. Een kant-en-klare Point of Presence (PoP)-cel voor glasvezelnetwerken bespaart wekenlange bouw- en installatiewerkzaamheden in het veld en versnelt uitrol aanzienlijk.

R&M rust het PoP-gebouw uit met alles wat nodig is om glasvezelnetwerkknooppunten te realiseren. Netwerkbeheerders en bouwbedrijven kunnen maten en materialen kiezen uit een door R&M geleverd overzicht, zonder zich bezig te hoeven houden met technische details, normen, lokale en klimatologische omstandigheden, stuklijsten of montage. Naast de levering van de afgewerkte cellen verzorgt R&M ook alle stappen van projectplanning tot inbedrijfstelling.

R&M laat de PoP-stations in Duitsland produceren en vervoert deze per dieplader naar de bouwplaats. Na aankomst hoeven de kabels en buizen  alleen nog maar uit de grond te worden getrokken, naar de kast te worden geleid en te worden aangesloten.

De PoP-stations bieden ruimte voor installatie van 4.608 tot 32.256 glasvezelkabels of poorten. De distributie-frames en -modules komen uit de R&Mfoxs- en PRIME ODF-reeksen. De stations zijn gemaakt van gewapend beton, meten negen tot 18 vierkante meter en wegen tot 30 ton. Naast racks omvat de uitrusting kabelgeleiders, stroomvoorziening, IT-systemen, airconditioning, verlichting, brandbeveiliging en beveiligingssystemen.

De praktijk wijst uit dat breedbandprojecten aanzienlijk versneld kunnen worden met behulp van de oplossingen van R&M. Meer weten? Neem contact op met Frank.vanKessel@rdm.com

Case Study: Halle

De stad Halle in Westfalen, Duitsland, liet vijf kant-en-klare PoP-stations van R&M installeren. Si

Meer over
Lees ook
IDLab ontwikkelt optical receiver die 2000 Gbps per kanaal in datacenters mogelijk maakt

IDLab ontwikkelt optical receiver die 2000 Gbps per kanaal in datacenters mogelijk maakt

Tijdens de Europese Conferentie over Optische Communicatie (ECOC) die deze week in Glasgow plaatsvindt, presenteert een team van onderzoekers van IDLab, een imec-onderzoeksgroep aan de Universiteit van Gent, een optische ontvanger die een brute datatransmissiesnelheid van 200 Gbps behaalt.

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”.

AMS-IX introduceert samen met andere exchanges 100G LR-1

AMS-IX introduceert samen met andere exchanges 100G LR-1

Met de toenemende vraag naar hogere bandbreedte en betere prestaties in het achterhoofd, introduceert een groep van bekende Internet Exchanges een nieuwe generatie optische transceivers, 100G LR-1. Deze transceivers zijn ook wel bekend als ‘LR’. Aan de initiële uitrol doen DE-CIX, LINX, AMS-IX en BCIX mee. Zij implementeren deze technologie als ee1