Reichle & De-Massar Turnkey Point of Presence maakt uitrol FTTH sneller en eenvoudiger

Reichle_De-Massari-030.7189-800px

Reichle & De-Massari (R&M), wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingssystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, introduceert een oplossing voor het versneld uitrollen en uitbreiden van glasvezelnetwerken. Een kant-en-klare Point of Presence (PoP)-cel voor glasvezelnetwerken bespaart wekenlange bouw- en installatiewerkzaamheden in het veld en versnelt uitrol aanzienlijk.

R&M rust het PoP-gebouw uit met alles wat nodig is om glasvezelnetwerkknooppunten te realiseren. Netwerkbeheerders en bouwbedrijven kunnen maten en materialen kiezen uit een door R&M geleverd overzicht, zonder zich bezig te hoeven houden met technische details, normen, lokale en klimatologische omstandigheden, stuklijsten of montage. Naast de levering van de afgewerkte cellen verzorgt R&M ook alle stappen van projectplanning tot inbedrijfstelling.

R&M laat de PoP-stations in Duitsland produceren en vervoert deze per dieplader naar de bouwplaats. Na aankomst hoeven de kabels en buizen  alleen nog maar uit de grond te worden getrokken, naar de kast te worden geleid en te worden aangesloten.

De PoP-stations bieden ruimte voor installatie van 4.608 tot 32.256 glasvezelkabels of poorten. De distributie-frames en -modules komen uit de R&Mfoxs- en PRIME ODF-reeksen. De stations zijn gemaakt van gewapend beton, meten negen tot 18 vierkante meter en wegen tot 30 ton. Naast racks omvat de uitrusting kabelgeleiders, stroomvoorziening, IT-systemen, airconditioning, verlichting, brandbeveiliging en beveiligingssystemen.

De praktijk wijst uit dat breedbandprojecten aanzienlijk versneld kunnen worden met behulp van de oplossingen van R&M. Meer weten? Neem contact op met Frank.vanKessel@rdm.com

Case Study: Halle

De stad Halle in Westfalen, Duitsland, liet vijf kant-en-klare PoP-stations van R&M installeren. Si

Meer over
Lees ook
Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

De nieuwe normen van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU) voor het Flexibele Optische Transportnetwerk (FlexO) voorzien in gegevensoverdracht met snelheden van 400 tot 800 gigabit per seconde (Gbit/s). De nieuwe normen bevatten ook functies voor regeneratie om het bereik van FlexO uit te breiden en een nieuwe klasse van Ethernet-geoptimal1

Eindhovense onderzoekers boeken glasvezelrecord

Eindhovense onderzoekers boeken glasvezelrecord

Een team van Japanse, Italiaanse en Nederlandse wetenschappers, waaronder onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft een opmerkelijke doorbraak bereikt in de wereld van glasvezeltechnologie. Ze hebben een nieuwe mijlpaal gezet door een transmissiesnelheid van 22,9 petabits per seconde te realiseren via een enkele glasvezel. Dit r1

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

Vereniging NLconnect versterkt platform met zes nieuwe leden

De vereniging NLconnect groeit naar 85 leden en versterkt daarmee haar positie als het samenwerkingsplatform van de breedbandketen.