Netbeheer Nederland breidt capaciteitskaart uit

capaciteitskaart-1604

De Nederlandse capaciteitskaart is uitgebreid. “Op verzoek van gebruikers is het nu mogelijk om een export te maken van de onderliggende data en is eenvoudig zichtbaar te maken waar er congestiemanagement wordt toegepast”, aldus Netbeheer Nederland.

Zoals datacenters in ons land bijna dagelijks merken, legt de energietransitie veel druk op het Nederlandse elektriciteitsnet. Naarmate zonne-energie en elektriciteit populairder worden, wordt het net steeds meer gebruikt. Goed inzicht hebben in de vraag waar capaciteit beschikbaar is en waar sprake is van congestie is dus cruciaal.

Daarom investeren netbeheerders fors in het net, maar kunnen zij niet voorkomen dat het op sommige punten vol raakt. Extra kabels en transformatorstations hebben de capaciteit al vergroot. In 2021 hebben de regionale netbeheerders een gezamenlijke kaart gepubliceerd waarop te zien is hoe vol het net is. Op capacitymap.netbeheernederland.nl is de kaart te bekijken waar op de netniveaus van de regionale netbeheerders voldoende transportcapaciteit voor duurzame elektriciteit op het net is en waar niet veel ruimte meer is.

Een van de aanpassingen is dat het nu mogelijk is om een export van de brondata van de kaart te maken. Deze gegevens kunnen vervolgens in een Geografisch Informatie Systeem (GIS) worden geïmporteerd voor verdere analyse en planning van nieuwe sites of uitbreiding van bestaande faciliteiten.

Lees ook
Vertiv introduceert een nieuw remote power panel en busway-systeem

Vertiv introduceert een nieuw remote power panel en busway-systeem

Vertiv, introduceert vandaag twee nieuwe stroomverdelingssystemen die het beheer en de schaalbaarheid van datacenters vereenvoudigen.Het eerste systeem is de Liebert® RXA remote power panel (RPP). Deze flexibele en veilige oplossing voor stroomverdeling heeft een van de meest compacte afmetingen die er maar op de markt verkrijgbaar zijn.

Schneider Electric brengt nieuw onderzoek en IT-innovaties voor duurzame digitalisering

Schneider Electric brengt nieuw onderzoek en IT-innovaties voor duurzame digitalisering

Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, bracht recent een onderzoeksrapport uit dat inzichten biedt in hoe gedigitaliseerde en slimme toepassingen in de toekomst van elektriciteit worden voorzien.

Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

Hoe datacenters met de juiste UPS op een duurzame manier kunnen groeien en efficiëntie kunnen verhogen

Beheerders van enterprisedatacenters, cloud- en serviceproviders en colocatiefaciliteiten staan onder toenemende druk om aan de groeiende vraag te voldoen. Tegelijkertijd moeten de uptime en prestaties worden verbeterd, kosten beheerst en aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie gewerkt. Een manier om met deze uitdagingen om te gaan,1