Netbeheer Nederland breidt capaciteitskaart uit

capaciteitskaart-1604

De Nederlandse capaciteitskaart is uitgebreid. “Op verzoek van gebruikers is het nu mogelijk om een export te maken van de onderliggende data en is eenvoudig zichtbaar te maken waar er congestiemanagement wordt toegepast”, aldus Netbeheer Nederland.

Zoals datacenters in ons land bijna dagelijks merken, legt de energietransitie veel druk op het Nederlandse elektriciteitsnet. Naarmate zonne-energie en elektriciteit populairder worden, wordt het net steeds meer gebruikt. Goed inzicht hebben in de vraag waar capaciteit beschikbaar is en waar sprake is van congestie is dus cruciaal.

Daarom investeren netbeheerders fors in het net, maar kunnen zij niet voorkomen dat het op sommige punten vol raakt. Extra kabels en transformatorstations hebben de capaciteit al vergroot. In 2021 hebben de regionale netbeheerders een gezamenlijke kaart gepubliceerd waarop te zien is hoe vol het net is. Op capacitymap.netbeheernederland.nl is de kaart te bekijken waar op de netniveaus van de regionale netbeheerders voldoende transportcapaciteit voor duurzame elektriciteit op het net is en waar niet veel ruimte meer is.

Een van de aanpassingen is dat het nu mogelijk is om een export van de brondata van de kaart te maken. Deze gegevens kunnen vervolgens in een Geografisch Informatie Systeem (GIS) worden geïmporteerd voor verdere analyse en planning van nieuwe sites of uitbreiding van bestaande faciliteiten.

Lees ook
Vertiv 230V NetSure™ Inverter-serie voor het optimaliseren van de beschikbaarheid gelijkstroom en wisselstroom voor 5G-toepassingen

Vertiv 230V NetSure™ Inverter-serie voor het optimaliseren van de beschikbaarheid gelijkstroom en wisselstroom voor 5G-toepassingen

Vertiv introduceert vandaag de Vertiv™ NetSure™ Inverter-serie. Het gaat om een ruimtebesparend systeem dat één sub-rack van gelijkstroom en wisselstroom voorziet op basis van een gemeenschappelijke batterij en gebruikmaakt van één regeleenheid Het systeem biedt tot 14.4kW AC en 24kW DC op basis van een gedeelde batterij om ruimte en energie te b1

Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler brengt digitale BIM-transformatie naar de bouwsector

Kohler Power Systems heeft zijn deelname aan het BIM Object-portaal uitgebreid. Het vermeldt meer dan 100 EMEA-producten, waaronder grote dieselgeneratoren voor hyperscale datacentertoepassingen.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.