Spreadsheet helpt beste moment te kiezen om servers te vervangen

servers

Wanneer is het beste moment om servers of harde schijven te vervangen? Coolan stelt een spreadsheet beschikbaar waarmee datacenterbeheerders dit moment nauwkeurig kunnen berekenen.

Niemand wil servers of harde schijven te vroeg vervangen. Wie apparatuur immers langer kan gebruiken profiteert langer van de investering in de hardware en bespaart daarmee op de kosten. Tegelijkertijd wordt hardware steeds efficiënter, een ontwikkelen waar beheerders die besluiten niet te upgraden niet van kunnen profiteren. Het is dan ook van belang een goede afweging te maken tussen beide aspecten.

Coolan helpt hierbij met een spreadsheet om het beste moment te berekenen om wijzigingen door te voeren. De tool is gebaseerd op het Total Cost of Ownership (TCO) model van Coolan. In een blogpost legt Amir Michael, CEO van Coolan, uit hoe beheerders de tool kunnen gebruiken.

Meer over
Lees ook
‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

De Nederlandse Save Energy Foundation is niet de enige partij die van mening is dat het energieverbruik van servers in datacenters for omlaag kan. Ook het Uptime Institute heeft onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik van servers in relatie tot hun belasting met IT-workloads.

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

De verkopen van servers die worden in gezet voor AI-toepassingen vertonen een enorme groei. Volgens onderzoeksbureau TrendForce gaat het dit jaar alleen al om een toename van 34 procent. Aan datacenters de taak om al deze apparatuur een plekje te geven.

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd

De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.