Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair - home - logo

 
 

Route Circulair heeft de Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 geïntroduceerd en deze gratis online ter beschikking gesteld.

Route Circulair heeft de vragenlijst samengesteld in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven, Hogeschool Utrecht en een expertpanel. De tool is grondig herzien en verfijnd. Daarnaast kunnen ondernemers hun eigen volwassenheidsniveau vergelijken met het gemiddelde niveau van andere bedrijven. Dit biedt inzicht in hun positie en mogelijke groeistappen.

Kennisbank voor Circulaire Volwassenheidsmeting

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data. Ook is het thema ‘Financiering’ vernieuwd naar ‘Business model’. Daarbij ligt de nadruk op de overgang naar circulaire bedrijfsmodellen en nieuwe verdienmodellen. Route Circulair vraagt ook om feedback. Dat moet hen helpen de tool verder te verbeteren.

Onderzoeker Arjen Wierikx van de Technische Universiteit Eindhoven en Hogeschool Utrecht is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de tool. Naast zijn inhoudelijke bijdrage heeft Wierikx meegedacht over hoe de wetenschappelijke basis van de meting behouden kon blijven in versie 2.0 en hoe deze relevant blijft voor de dagelijkse praktijk.

 

(dit artikel verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
‘TIA TR-60 is standaard voor duurzaam beheer van IT-infrastructuren’

‘TIA TR-60 is standaard voor duurzaam beheer van IT-infrastructuren’

De Telecommunications Industry Association (TIA) heeft de TR-60 gepubliceerd. Dat vertelt David Cuthbertson. Hij is lid van de commissie die infrastructure life cycle management voor de TIA behandelt. Dat werk heeft geleid tot de nieuwe TR-60 standaard die is gericht op het duurzaam beheren van IT-infrastructuren.

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator om datacenters inzicht te geven in energieverbruik en CO2-voetafdruk. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de C1

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.