Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix

In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van hun IT-omgeving om stappen te kunnen zetten naar een groenere toekomst. Nutanix, een aanbieder van IT-infrastructuren en cloud computing, heeft daarom de Carbon Power Estimator ontwikkeld om dit inzicht te verkrijgen.

De Carbon Power Estimator is een tool die organisaties helpt bij het analyseren van het energieverbruik en de CO2-voetafdruk van de IT-omgeving zoals zij die hosten in een eigen datacenter of bij een externe datacenter provider. De tool is speciaal ontworpen om inzicht te bieden in de milieueffecten van datacenters en andere IT-infrastructuurcomponenten. Het stelt bedrijven in staat om de ecologische impact van hun IT-activiteiten te meten en te evalueren, waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen om hun IT-omgeving groener te maken.

 

De rekentool maakt gebruik van een aantal algoritmen en gegevens over de IT-infrastructuur van een organisatie om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te berekenen. Gebruikers hoeven alleen maar basisinformatie over hun datacenter- en serverconfiguratie in te voeren, zoals het aantal servers, opslagapparaten en koelsystemen, en de tool doet de rest. Het genereert vervolgens gedetailleerde rapporten die laten zien hoeveel energie er wordt verbruikt en wat de bijbehorende CO2-uitstoot is.

Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.