Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert voor derde maal Open Energiedag

stroommast

Als er een sector is waar de ontwikkelingen op de energiemarkt zorgvuldig worden gevolgd, dan is het wel de datacentermarkt. De matige reputatie van datacenters heeft hier uiteraard mee te maken. Bovendien zien we dat veel datacenters zich steeds bewuster worden van hun (mogelijke) rol in de energiemarkt. Bovendien integreren steeds meer datacenters met andere organisaties die op energie zijn gericht, zoals warmtenetten. Andere datacenters gaan zelfs rechtstreeks inkopen op energiebeurzen.

Daarom is de Open Energiedag die Nederlandse Vereniging Duurzame Energie op 16 september organiseert op zijn minst interessant te noemen. Deze vereniging organiseert deze dag voor het derde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan zestig duurzame energieprojecten. Op deze dag openen namelijk duurzame energieprojecten in heel Nederland de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken en de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. Welke locaties dit jaar mee doen is hier te vinden.

Ook datacenters kunnen duurzame energieprojecten voor deze dag aanmelden. Dat kan hier.

 

Lees ook
Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

Colt zet in op een netto nul CO2-uitstoot tegen 2030

De Colt Group, die uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, maakt vandaag bekend de netto CO2-uitstoot van de wereldwijde activiteiten, tegen 2030 naar nul terug te willen brengen. Dit streven maakt deel uit van Colt’s ambitieuze plan om de transitie naar een uitstootvrije economie te versnellen door het (door)ontwi1

Modulair bouwen van datacentra

Modulair bouwen van datacentra

Heeft u plannen om een edge, regionaal of hyperscale datacenter te bouwen? Of wilt u een bestaand datacenter opschalen? Dan weet u dat op schema blijven, zo min mogelijk vertraging oplopen en deadlines halen of zelfs verslaan het verschil kunnen betekenen tussen oplossingen of problemen, succes of falen en winst of verlies.

Vertiv introduceert een nieuw remote power panel en busway-systeem

Vertiv introduceert een nieuw remote power panel en busway-systeem

Vertiv, introduceert vandaag twee nieuwe stroomverdelingssystemen die het beheer en de schaalbaarheid van datacenters vereenvoudigen.Het eerste systeem is de Liebert® RXA remote power panel (RPP). Deze flexibele en veilige oplossing voor stroomverdeling heeft een van de meest compacte afmetingen die er maar op de markt verkrijgbaar zijn.