<


Kohler lanceert assortiment ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen met inlooptoegang tot krachtige stroomaggregaten

Kohler KDC2_800

Kohler, leverancier van energiesystemen voor datacenters, heeft zijn assortiment Ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen (PODS) met inlooptoegang gelanceerd naar aanleiding van de toenemende vraag op de markt naar stroomaggregaten met hoog vermogen. Deze beschikken over de hoogste normen met betrekking tot prestaties, betrouwbaarheid, stevigheid, veiligheid, modulariteit en concurrentiekracht.

Het is cruciaal dat ze groot genoeg zijn om voldoende intern koelvermogen te bieden voor de KD serie generatoren van Kohler, zodat de klanten beschikken over de krachtigste generatoren op de markt, zonder beperkingen met betrekking tot installatie en onderhoud.

De PODS met inlooptoegang beschikken over een grote ruimte van 4m breed en met een passende hoogte voor de basismodule. De behuizing biedt optimale toegang tot de verschillende elementen van het dieselaggregaat zodat het personeel alle handelingen en onderhoudswerkzaamheden gemakkelijk kan verrichten. Enkelvoudige draaideuren met sloten en paniekbalken leveren eenvoudige toegang voor dagelijkse routinewerkzaamheden in de behuizing. Met een drukknop in de buurt van de toegangsdeuren wordt de binnenverlichting bediend.

Het naleven van geluidsnormen was een kritisch ontwerpcriterium met een geluidsreductie van 85 dB(A) op 1m afstand en met 75 en 65 dB(A) uitvoeringen als alternatieven. De geluidsisolerende panelen zijn gemaakt van steenwol van brandklasse M1 en bedekt met glasvezel en metaalplaat.

Regenschermroosters zijn voorzien van antivluchtige barrières die de luchtin- en uitlaten beschermen tegen extreem weer. De duurzaamheid van de behuizingen wordt bevorderd door een laag speciale grondverf met een polyurethaan bovenlaag.

Kohler zal de PODS met inlooptoegang leveren vanuit zijn Franse vestiging in Brest, die onlangs $6M aan investeringen kreeg om de productiecapaciteit te verbeteren en de logistiek en het transport van deze grotere behuizingen te optimaliseren.

"Onze eerste PODS met inlooptoegang werden geleverd in Duitsland, wat een bewijs is van het succes van de behuizingen", aldus Cédric Briand, productmanager voor industriële aggregaten.

"Dankzij het innoverend modulair ontwerp kunnen er radiatoren op het basisframe van het aggregaat worden gemonteerd, zelfs op het KD4500 model. De units worden op een buitenplaat geïnstalleerd en alle opties worden vooraf in de fabriek aangesloten en getest, zodat ze snel en op flexibele wijze kunnen worden geïnstalleerd.  Onze PODS met inlooptoegang werden geïnspireerd door de wensen van onze klanten en wij bieden een breed assortiment opties et specifieke toepassingen aan om te voorzien in de behoeften van onze klanten."

Lees ook
Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer en BIT slaan handen ineen voor duurzaam en efficiënt koelen van apparatuur

Submer, een toonaangevend en innovatief bedrijf gespecialiseerd in immersion cooling, gaat samenwerken met BIT, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in groene colocatie en managed hosting voor zakelijke internetgebruikers. Vanaf heden kan bij BIT een demonstratie aangevraagd worden van Submer’s bekroonde immersion cooling technologie in de vorm van...

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Copaco en NorthC Datacenters maken samen aanbod voor hybride IT-infrastructuur compleet

Partners die hardware inkopen bij ICT-distributeur Copaco kunnen deze voortaan onderbrengen in één van de locaties van NorthC datacenters van hun voorkeur. De samenwerking tussen beide partijen maakt het hybride IT-infrastructuurportfolio van Copaco compleet.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

De Save Energy Foundation is van start gegaan.

Onlangs is de Save Energy Foundation van start gegaan. Deze Nederlandse stichting wil datacenters helpen om slimmer met energie om te gaan. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is het meten en verder verbeteren van de Server Idle Coefficient (SIC) en de Data center Idle Coefficient (DcIC). De stichting doet dit via het accrediteren van partijen die op...