Kohler lanceert assortiment ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen met inlooptoegang tot krachtige stroomaggregaten

Kohler KDC2_800

Kohler, leverancier van energiesystemen voor datacenters, heeft zijn assortiment Ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen (PODS) met inlooptoegang gelanceerd naar aanleiding van de toenemende vraag op de markt naar stroomaggregaten met hoog vermogen. Deze beschikken over de hoogste normen met betrekking tot prestaties, betrouwbaarheid, stevigheid, veiligheid, modulariteit en concurrentiekracht.

Het is cruciaal dat ze groot genoeg zijn om voldoende intern koelvermogen te bieden voor de KD serie generatoren van Kohler, zodat de klanten beschikken over de krachtigste generatoren op de markt, zonder beperkingen met betrekking tot installatie en onderhoud.

De PODS met inlooptoegang beschikken over een grote ruimte van 4m breed en met een passende hoogte voor de basismodule. De behuizing biedt optimale toegang tot de verschillende elementen van het dieselaggregaat zodat het personeel alle handelingen en onderhoudswerkzaamheden gemakkelijk kan verrichten. Enkelvoudige draaideuren met sloten en paniekbalken leveren eenvoudige toegang voor dagelijkse routinewerkzaamheden in de behuizing. Met een drukknop in de buurt van de toegangsdeuren wordt de binnenverlichting bediend.

Het naleven van geluidsnormen was een kritisch ontwerpcriterium met een geluidsreductie van 85 dB(A) op 1m afstand en met 75 en 65 dB(A) uitvoeringen als alternatieven. De geluidsisolerende panelen zijn gemaakt van steenwol van brandklasse M1 en bedekt met glasvezel en metaalplaat.

Regenschermroosters zijn voorzien van antivluchtige barrières die de luchtin- en uitlaten beschermen tegen extreem weer. De duurzaamheid van de behuizingen wordt bevorderd door een laag speciale grondverf met een polyurethaan bovenlaag.

Kohler zal de PODS met inlooptoegang leveren vanuit zijn Franse vestiging in Brest, die onlangs $6M aan investeringen kreeg om de productiecapaciteit te verbeteren en de logistiek en het transport van deze grotere behuizingen te optimaliseren.

"Onze eerste PODS met inlooptoegang werden geleverd in Duitsland, wat een bewijs is van het succes van de behuizingen", aldus Cédric Briand, productmanager voor industriële aggregaten.

"Dankzij het innoverend modulair ontwerp kunnen er radiatoren op het basisframe van het aggregaat worden gemonteerd, zelfs op het KD4500 model. De units worden op een buitenplaat geïnstalleerd en alle opties worden vooraf in de fabriek aangesloten en getest, zodat ze snel en op flexibele wijze kunnen worden geïnstalleerd.  Onze PODS met inlooptoegang werden geïnspireerd door de wensen van onze klanten en wij bieden een breed assortiment opties et specifieke toepassingen aan om te voorzien in de behoeften van onze klanten."

Lees ook
NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

Eerste flexibel groepscontract elektriciteit van start

De Energie Coöperatie Amsterdamse Haven (ECAH) en netbeheerder Liander hebben een eerste flexibel groepscontract voor elektriciteit gesloten. Dit contract, opgesteld binnen de nieuwe congestiemanagementregels van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), stelt aangesloten bedrijven in staat om op een flexibele manier met de beschikbare capaciteit op1