Intel stoot Data Center Solutions Group af

taylor-vick-aWslrFhs1w4-unsplash-2

 

Als onderdeel van zijn IDM 2.0-strategie heeft Intel besloten zijn Data Center Solutions Group (DSG) af te stoten. Overnemende partij is Mitac uit Taiwan. IDM staat voor Integrated Device Manufacturer. Deze strategie betekent in de praktijk dat het Californische concern alle niet-kernactiviteiten afstoot.

Hoewel Intel geen dominante positie had op de totale hardwaremarkt voor datacenter-apparatuur (servers, switches en dergelijke), beschikte het bedrijf over een redelijk uitgebreid productassortiment. Ook beschikt men over redelijk veel reference designs voor datacenterapparatuur.

Mitac is een aanbieder van edge-to-cloud IT-oplossingen. Het bedrijf is al heel wat jaren een Original Device Manufacturer (ODM) partner van DSG. Door de overname van DSG kan het Taiwanese concern nu systemen produceren en op de markt brengen op basis van de referentie-ontwerpen van Intel.

Nadat Pat Gelsinger CEO van Intel werd, verliet het bedrijf een aantal markten. Daaronder bevinden zich 3D NAND-geheugens en SSD-activiteiten, de Optane SSD-activiteiten, modems voor notebook en nu dus ook datacenterapparatuur. Dit maakt deel uit van een bredere inspanning van het bedrijf om zich te concentreren op minder kernactiviteiten, waar Intel meer controle over heeft en waar het concern een betere winstgevendheid verwacht.

Lees ook
Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Met de opkomst van trends als AI krijgen datacenters plotsklaps te maken met een hele nieuwe categorie aan hardware. Systemen die ook andere energieprofielen kennen dan standaard servers en die bovendien gebruik maken van nieuwe componenten. Zoals DPU’s.