ebm-papst neemt elektronicaspecialist IKOR over

ebm-papst, leverancier van ventilatoren en motoren, neemt de Spaanse elektronicaspecialist IKOR over. Het bedrijf vergroot hiermee haar kennis op het gebied van ontwikkeling en productie van elektronica. Daarnaast versterkt ebm-papst met de overname haar marktpositie in Noord-Amerika en China.

ebm-papst IKOR is een Spaans bedrijf waarvan het hoofdkantoor in het Spaanse San Sebastian staat. Het bedrijf draait jaarlijks een omzet van 60 miljoen euro en heeft 600 werknemers in dienst. Het bedrijf beschikt over een R&D-afdeling en productielocaties in China, Mexico en Spanje. IKOR is in 1981 opgericht en specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van klantspecifieke besturingselektronica. ebm-papst en IKOR werken al langer samen.

"Voor ons als systeemleverancier, betekent het verwerven van de elektronica specialist IKOR dat onze technologische expertise en know-how nog verder ontwikkelen", vertelt Rainer Hundsdorfer, hoofd van de directie van ebm-papst. "De bijkomende productiecapaciteit in met name China en Mexico leiden naar nieuwe potentiële markt en dus naar verdere groei.”

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.