Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

stratasync-dashboard.png

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Viavi Solutions, een bedrijf dat onder andere test- en meetoplossingen voor datacommunicatie levert, heeft een overeenkomst gesloten met Spirent Communications, bekend om zijn test- en quality assurance-oplossingen. De deal, die unaniem wordt aanbevolen door het bestuur van Spirent, levert volgens de betrokken bedrijven een strategische en complementaire combinatie die aanzienlijke voordelen zal opleveren voor aandeelhouders, werknemers, klanten en andere belanghebbenden.

De overname, die Spirent waardeert op ongeveer 1,277 miljard dollar, zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuringen door aandeelhouders en andere gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden.

Volgens Eric Updyke, CEO van Spirent, zal de fusie het bedrijf in staat stellen voort te bouwen op de strategische vorderingen die tot nu toe zijn gemaakt. Maar dan nu met een partner die de schaal en middelen heeft om te profiteren van de groeikansen op de langetermijn. Oleg Khaykin, president en CEO van Viavi, benadrukte dat de samenvoeging van de communicatietest- en meettechnologieën van Viavi met de test- en andere oplossingen van Spirent zal leiden tot verbeterde productoplossingen en applicaties, versnelde groei in nieuwe markten en snellere  innovatie.

De overname wordt mede mogelijk gemaakt door een investering van Silver Lake, een financieringsmaatschappij met veel ervaring in de IT-, datacenter- en connectiviteitsmarkten.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.