Deutsche Telekom breidt internationaal 400G-netwerk uit met nieuwe route via Oostende

DT_Global_Carrier-zentrale_0009_JPG_M-595385497

Deutsche Telekom Global Carrier heeft een upgrade aangekondigd voor zijn Lambda-netwerk, waarbij een extra route wordt toegevoegd die het Engelse Kanaal oversteekt tussen Londen en het Europese vasteland.

De nieuwe route komt tussen Londen en Oostende en komt bovenop de bestaande routes tussen Londen en Parijs en Amsterdam. Het Lambda-netwerk, een optische dienst die cross-continentale connectiviteit biedt, wordt door Deutsche Telekom omschreven als een kosteneffectief alternatief voor het bouwen van een privé-netwerk.

Dit netwerk biedt flexibele optische diensten op basis van dense wavelength-division multiplexing (DWDM) technologie, tot 400G. Deutsche Telekom heeft ook Ciena's WaveLogic-technologie geïmplementeerd, waardoor verschillende golflengtes over één vezel kunnen worden verzonden. Daarnaast heeft Deutsche Telekom in samenwerking met Ciena 400GE ingezet, wat zorgt voor een hogere capaciteit en schaalbaarheid en tegelijkertijd de beheertaken vermindert in vergelijking met 4 x 100GE. Dit betekent dat de Duitse provider 1G, 10G, 100G en 400G kan aanbieden over het gehele netwerk, met lage latentie, hoge capaciteit, schaalbaarheid, duurzaamheid, redundantie en betrouwbaarheid.

Volgens Deutsche Telekom zijn drie routes noodzakelijk en worden ze snel standaard in de industrie voor kritieke locaties om mogelijke netwerkonderbrekingen te voorkomen. De nieuwe route tussen Londen en Oostende komt bovenop een andere nieuwe route die Deutsche Telekom vorige maand heeft toegevoegd tussen Bulgarije en Kroatië, evenals een nieuw knooppunt in Balchik, Bulgarije. Volgens Deutsche Telekom is dit knooppunt belangrijk op de route tussen Europa en Azië.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

Nieuwe ITU-normen voor optisch transport tot 800 gigabit per seconde

De nieuwe normen van de Internationale Telecommunicatie-unie (ITU) voor het Flexibele Optische Transportnetwerk (FlexO) voorzien in gegevensoverdracht met snelheden van 400 tot 800 gigabit per seconde (Gbit/s). De nieuwe normen bevatten ook functies voor regeneratie om het bereik van FlexO uit te breiden en een nieuwe klasse van Ethernet-geoptimal1

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Tips voor het beheren van netwerkinfrastructuren

Netwerkinfrastructuren vormen de ruggengraat van moderne bedrijven en organisaties. Het effectief beheren van deze complexe systemen is van cruciaal belang om een soepele werking te garanderen. David Cuthbertson, een bekende expert op dit gebied, deelt vijf waardevolle tips om het beheren van netwerkinfrastructuren te vereenvoudigen, zelfs wanneer1