Apple gaat overtollige duurzame energie verkopen

zonnepanelen

Apple wil overtollige duurzame energie die het opwekt gaan verkopen. Hiervoor richt het bedrijf Apple Energy op.

De nieuwe dochteronderneming van Apple heeft bij de US Federal Energy Regulatory Commission toestemming gevraagd energie te verkopen. Apple heeft op meerdere locaties in de Verenigde Staten (VS) een groot aantal zonnepanelen geplaatst om duurzame energie op te wekken. Daarnaast beschikt het bedrijf over de grootste brandstofcelinstallatie in North Carolina die niet eigendom is van een energiemaatschappij. Het bedrijf produceert inmiddels echter dusdanig veel duurzame energie, dat het te maken heeft met een overschot. Dit overschot wil het bedrijf gaan verkopen.

De energie die het bedrijf wil verkopen is afkomstig van zijn datacenters in de Amerikaanse staten Oregon, North-Carolina, Californië, Nevada en Arizona. Daarnaast verwacht Apple ook bij zijn nieuwe hoofdkantoor in Cupertino, Californië overtollige energie te zullen produceren, die het bedrijf eveneens wil verkopen.

Dossiers
Lees ook
‘De energietransitie moet sneller’

‘De energietransitie moet sneller’

Dat zegt prof.dr. Kornelis Blok in zijn afscheidsrede. Blok was jarenlang verbonden aan de Universiteit Utrecht en later de TU-Delft. Hij heeft zich zijn leven lang bezig gehouden met de energietransitie. Hij leverde onder andere een bijdrage aan het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC). Ook was hij oprichter van adviesbureau Ecofys.

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Battolyser Systems, een spin-off van de TU Delft, heeft een batterij ontwikkeld die tevens in staat is groene waterstof te produceren. Het gaat om een geïntegreerd batterij- en elektrolysesysteem dat zowel energie opslaat als waterstof produceert uit hernieuwbare energie.

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er wordt en nieuwe doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie bekend gemaakt. Gelukkig blijken bedrijven in staat veel van deze technologische ontwikkelingen snel te absorberen. Zo heeft Vodafone bekend gemaakt dat het inmiddels AI-oplossingen gebruikt om het energieverbruik van zijn communicatie-inf1