AMS-IX gaat Microsoft Azure Peering aanbieden

AMS-IX

AMS-IX, een van de grootste internetknooppunten ter wereld, gaat de Microsoft Azure Peering Service (MAPS) aanbieden aan haar klanten. Bedrijven die zich aansluiten bij AMS-IX hebben door middel van de dienst een betere verbinding met het Global Microsoft Network en profiteren zo van een optimale digitale ervaring bij het gebruik van Microsoft-diensten als Azure en Microsoft 365.

MAPS is een layer 2 netwerkdienst van Microsoft die bedrijven in staat stelt om de verbinding met het Global Microsoft Network te optimaliseren. Zij kunnen zo de digitale ervaring van hun Microsoft-diensten (zoals Microsoft 365 en Microsoft Dynamics 365) verbeteren. Klanten van AMS-IX kunnen van MAPS gebruikmaken via een poort op het AMS-IX platform.

Verkeer van MAPS-gebruikers heeft prioriteit op het Global Microsoft Network en wordt gerouteerd naar de dichtstbijzijnde Microsoft edge PoP (Point of Presence) van hun netwerk. Bovendien geeft de dienst gebruikers allerlei inzichten in de eigen verkeersstromen op het Global Microsoft Network. Die inzichten kunnen gebruikt worden om het eigen dataverkeer te optimaliseren.

 AMS-IX CEO Peter van Burgel: “We zijn erg blij met deze uitbreiding van ons aanbod aan clouddiensten. De Microsoft Azure Peering Service is een kosteneffectieve manier om de kwaliteit van je publieke Microsoft-verbinding te verbeteren. Met name bedrijven die een groot gedistribueerd netwerk hebben zullen van deze dienst profiteren.”

Yves Pitsch, Principal Program Manager, Microsoft: “Microsoft is erg blij met de toetreding van AMS-IX als partner voor de Microsoft Azure Peering Service. Deze service zal vertraging bij dataverkeer (‘latency’) minimaliseren (‘latency’) en zal zorgen voor de best mogelijke Microsoft-performance voor bedrijven uit verschillende regio’s en branches.”

Meer informatie over deze en andere Cloud Access toepassingen via AMS-IX kan gevonden worden op de website van AMS-IX.

Meer over
Lees ook
Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Güven aan boord bij GNX als Chief Procurement Officer

Eda Guven GNX heeft Eda Güven aangesteld als Chief Procurement Officer. Güven is een veteraan in de branche met 18 jaar ervaring in inkoop, waarvan 15 jaar in Enterprise Datacommunicatie. Ze heeft een indrukwekkend trackrecord in het realiseren van wereldwijde bedrijfsgroei.

Telecomsector werkt aan brede certificering van glasvezel-technici

Telecomsector werkt aan brede certificering van glasvezel-technici

KPN, VodafoneZiggo, Eurofiber, DELTA Fiber, T-Mobile Nederland, Open Dutch Fiber, branchevereniging NLconnect en stichting SECT hebben de intentie uitgesproken om te komen tot een branchebrede certificering voor FttX glasvezelprofessionals. De partijen beogen daarmee de kwaliteit van de Nederlandse glasvezelnetwerken blijvend te garanderen. Tevens1

Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

Wortell breidt uit met overname ict-dienstverlener onepoint NL

ICT-dienstverlener Wortell neemt de Nederlandse tak van het Franse Groupe Onepoint over. Met de overname van deze managed services organisatie voegt Wortell uitgebreide expertise op het gebied van Microsoft, Citrix en datacenter toe aan haar dienstverlening