Groen datacenter van Microsoft op biogas opent volgende maand zijn deuren

microsoftbiogasdatacenter

Microsoft's groene datacenter in het Amerikaanse Cheyenne, Wyoming moet volgende maand volledig operationeel zijn. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van biogas, dat afkomstig is van een waterzuiveringsinstallatie.

De opening van het datacenter heeft flink wat vertraging op gelopen. De bouw van het datacenter werd in november 2012 door Microsoft aangekondigd. Het datacenter had in maart vorig jaar al operationeel moeten zijn, maar is tot de dag van vandaag gesloten. Komende maand opent het datacenter dus alsnog zijn deuren. Het is onduidelijk waardoor de vertraging is ontstaan.

Het datacenter in Cheyenne moet zeer milieuvriendelijk zijn door het gebruik van biogas. Het datacenter wordt aangedreven met behulp van brandstofcellen die draaien op dit biogas. De warmte die de brandstofcellen genereren wordt vervolgens teruggegeven aan de waterzuiveringsinstallatie, die de warmte op zijn beurt weer gebruikt om water te zuiveren.

Meer over
Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.