Google bouwt groot datacenter in de Eemshaven

datacenter2

Google gaat een datacenter bouwen in de Eemshaven. Het bedrijf investeert honderden miljoenen euro's in het datacenter. Het project levert in de provincie Groningen naar verwachting een flinke hoeveelheid extra banen op.

De Telegraaf meldt dat Google al sinds de zomer van 2012 op zoek is naar een geschikte locatie voor de bouw van een nieuw groot datacenter. De keuze is nu dus gevallen op de Eemshaven in Groningen. Het gaat om een datacenter van maar liefst zeventig voetbalvelden groot en een capaciteit van 120 megawatt.

Impuls voor werkgelegenheid

De komst van het datacenter wordt naar verwachting vandaag aangekondigd in bijzijn van minister Kamp. Het project geeft de werkgelegenheid in Groningen een flinke impuls. In totaal zouden tussen de 100 en 200 nieuwe banen worden gecreëerd. Daarnaast zorgt het project ook indirect voor extra werkgelegenheid. Denk hierbij aan beveiligingsmedewerkers die de locatie gaan beveiligen, maar ook aan taxichauffeurs die bezoekers naar het datacenter rijden.

Google beschikt al langer over een datacenter in de Eemshaven. Dit datacenter heeft een vermogen van 20 megawatt en werd in 2008 gebouwd. Het nieuwe datacenter in de Eemshaven krijgt maar liefst zes maal zoveel vermogen.

Meer over
Lees ook
Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.