Datacenters geven steeds meer geld uit aan fysieke beveiliging

hek-prikkeldraad-beveiliging-security

De markt voor fysieke datacenterbeveiliging is dit jaar naar verwachting 623,8 miljard dollar waard. De komende vijf jaar maakt de markt een forse groei door en verdubbelt naar verwachting bijna in waarde.

Research and Markets verwacht dat de markt voor fysieke datacenterbeveiliging in 2020 1,2 miljard dollar waard is, wat neer komt een jaar-op-jaar groei van 14,8%. Het onderzoeksbureau maakt in de markt onderscheid tussen twee segmenten: beveiligingsoplossingen en beveiligingsdiensten. Oplossingen zijn naar verwachting dit jaar verantwoordelijk voor het grootste deel van de wereldwijde markt.

De komende vijf jaar maakt de markt voor beveiligingsdiensten gericht op datacenters naar verwachting een flinke groei door. Dit zou voornamelijk worden veroorzaakt door grote technologische voordelen die beveiligingsdiensten kunnen bieden, terwijl beheerders niet in één keer een grote som geld op tafel hoeven leggen om de technologie aan te schaffen.

Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.