Zayo neemt Viatel over

De Amerikaanse infrastructuur- en netwerkspecialist Zayo breidt zijn aanwezigheid in Europa uit met de overname van Viatel, een telecomprovider uit Londen. Viatel beschikt over datacenters in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Door de overname krijgt Zayo de beschikking over 8.400 km aan glasvezelbekabeling van Viatel in acht verschillende landen. Deze worden toegevoegd aan het bestaande glasvezelnetwerk van ruim 140.000 km van Zayo in de Verenigde Staten en Europa.

Metropolitan area networks

Ook krijgt Zayo de beschikking over twaalf metropolitan area networks in Amsterdam, Dublin, Dusseldorf, Frankfurt, Genève, Londen, Marseille, Parijs, Rotterdam, Utrecht en Zürich. Daarnaast neemt het bedrijf de twee onderzeese kabelsystemen van Viatel over, die lopen van Londen naar Amsterdam en London naar Parijs. Ook krijgt Zayo zeven colocatie faciliteiten van Viatel in handen.

Zayo betaalt ongeveer 95 miljoen euro voor Viatel.

Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.