Victron helpt onbalans in accubanken te corrigeren

victron-battery-balancer

Victron Energy, leverancier van stroomvoorzieningsoplossingen, lanceert de nieuwe Battery Balancer. Niet alle accu's zijn hetzelfde. Indien meerdere accu's tot één grote accubank worden gecombineerd kunnen de verschillen tussen accu's problemen veroorzaken die de levensduur kunnen verkorten. De Battery Balancer voorkomt dit door actief de onbalans te corrigeren. Indien desondanks een te grote afwijking ontstaat slaat de Battery Balancer automatisch alarm.

Accu's kunnen worden gebruikt in seriesets en zowel serie als parallel geschakelde accubanken. Het kan hierbij gaan om accu's met een spanningswaarde van 24 V, 48 V of hogere. Bij het gebruik van een serieset of in serie of parallel geschakelde accubank om verschillende spanningen en Ah-waarden door afzonderlijke 12 volt-accu's te creëren ontstaan hierdoor verschillende klemspanningen bij elke accu. De accu's raken hierdoor in onbalans.

Hoog stroomverbruik

Daarnaast worden steeds hogere eisen gesteld aan accu's aangezien deze apparatuur met een hoog stroomverbruik moeten kunnen aandrijven. In combinatie met de onbalans in accu's vergroot dit de kans dat een accuset of accubank voortijdig kapot gaat. Door de onbalans te corrigeren met de Victron Battery Balancer wordt de levensduur van accu's dan ook vergroot.

De Battery Balancer vormt een aanvulling op de Victron Energy BMV-702 accumonitor, die eerder dit jaar werd geïntroduceerd. Dit apparatuur geeft zowel de laadstatus als spanningswaarden weer en bewaakt de middelpuntspanning.

Meer over
Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.