Vertiv neemt CoolTera over

vertiv

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

Opgericht in 2016 en gevestigd in het VK, biedt CoolTera oplossingen voor het opbouwen van een infrastructuur voor vloeistofkoeling. Het bedrijf ontwerpt en bouwt distributie-eenheden voor koelvloeistof (CDU's), secundaire vloeistofnetwerken (SFN) en spruitstukken. CoolTera en Vertiv werkten al drie jaar samen als technologiepartners met meerdere wereldwijde implementaties in datacenters voor onder andere supercomputers.

Giordano Albertazzi, de CEO van Vertiv, benadrukte dat deze overname in lijn is met hun lange termijn strategievan het bedrijf. "Deze overname versterkt onze expertise in hoogwaardige koeloplossingen”, aldus Albertazzi. “Hoewel de aankoopprijs niet materieel is voor Vertiv, is de overname essentieel om ons vloeistofkoelingportfolio verder te versterken en onze capaciteit te vergroten om aan de behoeften van onze wereldwijde datacenterklanten te voldoen en onze positie en capaciteiten te versterken om de behoeften van AI op grote schaal te ondersteunen.”

Mark Luxford, directeur van CoolTera, gaf aan dat het een logische beslissing was om zich bij de Vertiv-familie aan te sluiten. "We kijken ernaar uit om als team samen te werken om de volgende generatie vloeistofkoeltechnologieën op de schaal te leveren die de industrie vereist. Vertiv is goed gepositioneerd om de industriële groei te ondersteunen”, voegde Luxford tenslotte toe.

           

Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.