Update: Mohan Gandhi spreker Digital Twins Expertsessie

Digital Twins-logo

Op donderdag 17 juni van 13:00 tot 14:00 uur discussiëren specialisten uit de markt, waaronder Eric Terry (4DCOOL) en Mohan Gandhi, Head of Research & Policy, SDIA/Green IT Amsterdam, - online - met Peter Vermeulen van PB7 over digital twins in het datacenter. Aan de hand van stellingen zullen zij, gemodereerd door Robbert Hoeffnagel (lead editor DatacenterWorks) u bijpraten over de laatste stand van zaken.

De digital twin is een van de snelst groeiende toepassingen van de industriële IoT-technologie. Het is bovendien een concept dat prima past bij datacenters en serverruimtes. Als een volledige digitale replica van een fysiek object of een fysieke installatie fungeert de twin als centraal punt in de digitale communicatie. Momenteel zegt bijna de helft van de organisaties die met IoT werkt dat ze een digital twin hebben of van plan zijn om deze te gaan gebruiken.

Tijdens de expertsessie gaan we in op een aantal aspecten van digital twins. De volgende vragen komen aan de orde:

  • Welke problemen/uitdagingen proberen datacenter managers op te lossen met digital twin technologie?

  • Wat zijn de mogelijkheden van digital twins en hoe kunnen zij tot een betere monitoring en betere prestaties van het datacenter leiden?

  • Hoe wijdverbreid is het gebruik van digital twins?

  • Hoe gebruikt men de gegevens die de monitoring tools genereren?

  • Hoe analyseert men de data die digital twins oplevert? Met standaard rapportages? Machine learning/AI? Anders?

  • De operatie, het beheer en het onderhoud van datacenters lijkt sterk verbeterd te kunnen worden door gebruik te maken van digital twins waarbij de fysieke omgeving van het datacenter wordt gecombineerd met een virtueel (in software gebouwd) model van het datacenter.


U kunt zoals altijd weer actief meedoen aan de discussie [of bijeenkomst] door uw vragen en opmerkingen via de chat te stellen.

 

In het kort 

Wat: DW Expertsessie powered by LuteijnMedia
Wanneer: 17 juni 13:00 - 14:00
Waar & Hoe: MS Teams
 

Klik hier om u gratis aan te melden voor de DCW expertsessie
  Delta_DCW_LM    

Lees ook
Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij TikTok laten de security-risico’s zien die datacenters soms lopen

Incidenten bij het controversiële TikTok laten zien hoe snel en gemakkelijk operationele procedures in datacenters overtreden kunnen worden. Theorie en praktijk lijken vaak ver uit elkaar te liggen. Met grote gevolgen voor de security in deze faciliteiten.

Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Keppel wil drijvend datacenter bouwen

Als de ruimte beperkt is maar de behoefte aan digitale infrastructuur groot, dan moeten we creatief worden. Daarom werkt Keppel Data Centres in Singapore aan de ontwikkeling van een drijvend datacenter.

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

BIPT publiceert studie over datacentra en aanbieders van digitale inhoud in België

Om een beter zicht te krijgen op Belgische spelers binnen het werkgebied van de datacenters en de aanbieders van digitale inhoud, voerde het BIPT een studie uit die de commerciële ontwikkelingen op de markt analyseert en de diensten die er aangeboden worden inventariseert. Daarnaast werd ook gekeken hoe er wordt omgegaan met veiligheid en duurzaam1