<


Switch Datacenters stelt ruimte beschikbaar voor testdoeleinden met iXora apparatuur

ixora-switch

 

Switch Datacenters stelt ruimte beschikbaar voor testdoeleinden met iXora apparatuur.

 

In nauwe samenwerking met hun klanten werkt Switch aan een energiezuinigere toekomst. Door gebruik te maken van de restwarmte van de servers kan Switch warm water leveren aan het naburige gebouw. De noodzakelijke infrastructuur om dit te realiseren is al aanwezig. Door gebruik te maken van deze technologie wordt de CO2 voetafdruk verkleind en het energieverbruik voor Switch, haar klanten en de gebruikers van de warmte verlaagd.

Edgar van Essen, Managing Director van Switch Datacenters over de samenwerking met iXora: "Zoals de meeste datacenters zijn wij scherp op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing. Wij zijn een van de eersten die verschillende on-chip vloeistofkoeling en vroege immersive cooling oplossingen implementeerden. De grote tanks die gebruikt worden voor de huidige immersieve koeling zijn zeer efficiënt, maar niet erg praktisch. Wij geloven dat de iXora oplossing een gamechanger zal zijn op dit gebied en kijken uit naar de testresultaten die we in het komende jaar bij onze klanten zullen zien".

"iXora is verheugd om al zo vroeg in het ontwikkelingsproces aan boord te stappen van een innovatieve datacenter groep. Dit toont echt de behoefte vanuit de markt en de mogelijkheden die de toekomst zal brengen." Job Witteman legt uit: "We weten dat er een groeiende behoefte is bij datacenters om immersive cooling te implementeren. Tegelijk zien we veel terughoudendheid omdat de meesten alleen de grote tanks kennen die momenteel op de markt zijn. De oplossing die iXora biedt, is veel praktischer te implementeren in bestaande infrastructuur en zal een gebruiksvriendelijk systeem bieden voor de engineers."

Lees ook
Europese strategie voor ruimtevaart en veiligheid vereist groot aantal nieuwe edge- en andere faciliteiten

Europese strategie voor ruimtevaart en veiligheid vereist groot aantal nieuwe edge- en andere faciliteiten

De Europese Commissie heeft onlangs de allereerste EU-ruimtestrategie voor security en defensie ontwikkeld. Dit is een reactie op de identificatie van de ruimte als een strategisch domein in het Europese Strategisch Kompas. Realiseren van de plannen die in deze strategie naar voren komen, is goed nieuws voor de ontwikkelaars en toeleveranciers van datacenters...

Observability in het DataCenter netwerk

Observability in het DataCenter netwerk

De mogelijkheid om problemen in datacenters te voorkomen, te diagnosticeren en op te lossen is essentieel om een soepele werking te garanderen, downtime te beperken en een voorsprong op de concurrentie te behouden. Dit is waar “observability” en packet capturing om de hoek komen kijken.

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse fabriek voor recycling lithium-ion batterijen

Rotterdam krijgt eerste Nederlandse fabriek voor recycling lithium-ion batterijen

Als alles goed gaat, beschikt Nederland nog dit jaar over een eigen installatie voor het recyclen van lithium-ion batterijen. Dat meldt Technisch Weekblad. Daarmee wordt het ecosysteem rond energieopslag in ons land verder uitgebreid. Tot nu toe worden ingenomen batterijen veelal naar het buitenland gestuurd voor recycling. Een nieuwe installatie in...