<


Sustainable Digital Infrastructure Alliance benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO

Daan Terpstra -11284053-D70C-461F-BB0F-22CBEA4F365C

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO nu de organisatie stappen zet in de volgende fase richting een duurzame digitale economie.

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft Daan Terpstra  benoemt als nieuwe CEO en opvolger van Max Schulze na een reorganisatie. De organisatie zal focussen op het versnellen van industrie-brede samenwerking in haar stuurgroepen om duurzame oplossingen voor de digitale sector te realiseren.

SDIA's nieuwe CEO brengt brede kennis en ervaring mee, onder andere een Master of Science in Politicologie en uitgebreide ervaring in de energie sector, waaronder verschillende functies bij Vattenfall en als bestuurslid bij Energy Storage NL.

 

Daan Terpstra is toegewijd om alle digitale belanghebbenden samen te brengen om de digitale economie te transformeren. Hij wil ervoor zorgen dat de digitale economie toekomstbestendig, duurzaam, en transparant is over de voortgang op het gebied van duurzaamheid. Ook wil hij nadruk leggen op dat overheden en de samenleving kennis nemen van de SDIA's visie en het belang van een duurzame digitale economie.

Max Schulze, SDIA's oprichter en voormalig CEO zegt: "Ik ben blij om Daan te verwelkomen als CEO, hij heeft bij uitstek zijn capaciteiten laten zien om de behoefte van SDIA te destilleren en zo bij te dragen aan de toekomstige groei van onze gemeenschap. Mijn focus zal liggen op de stuurgroepen, wat mij de kans biedt om te innoveren, connectie te maken met onze leden en te werken aan de doelstellingen van de SDIA om de winstgevendheid in duurzaamheid te ontsluiten.

Tijdens zijn gehele carrière heeft Terpstra zich ingezet voor het welzijn van mens en milieu, hij is gedreven om een positieve impact te maken voor toekomstige generaties. "Een duurzame digitale economie, met een balans tussen mens, maatschappij en winstgevendheid, is het enige levensvatbare pad om onze kinderen, en de kinderen van hun kinderen, een kans te geven op een bestendig leven op deze planeet. De SDIA zal blijven werken aan het realiseren van de duurzame digitale infrastructuur als fundament voor de duurzame economie" zei Terpstra in een verklaring.

De SDIA begon met een gedurfd idee en een klein groepje in Hamburg in 2019. De SDIA heeft gedurende de afgelopen drie jaren, meer en meer internationaal momentum gekregen door samenwerking te faciliteren over industrie-grenzen heen om gezamenlijk duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De 66 leden van de alliantie vanuit de gehele digitale sector werken met de SDIA aan deze doelstellingen, gecommitteerd om de SDIA-routekaart te implementeren.

Meer over
Lees ook
Vincent in ‘t Veld volgt Michel van den Assem op als MD Nederland

Vincent in ‘t Veld volgt Michel van den Assem op als MD Nederland

Michel van den Assem draagt zijn functie als Managing Director Digital Realty Nederland over aan Vincent in ’t Veld, SVP Service Providers & Market Strategy.

Giordano Albertazzi nieuwe CEO Vertiv

Giordano Albertazzi nieuwe CEO Vertiv

Vertiv kondigt aan dat Giordano Albertazzi sinds 1 januari de rol van CEO op zich heeft genomen en is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur.

Marc Jongbloed versterkt per 1 januari van dit jaar als Commercieel Directeur het team van LuteijnMedia.

Marc Jongbloed versterkt per 1 januari van dit jaar als Commercieel Directeur het team van LuteijnMedia.

Marc zal samen met Eric en het huidige salesteam de exploitatie van de succesvolle IT & Telecom platformen ITchannelPRO, DatacenterWorks, InfoSecurity Magazine, CloudWorks, Business en IT en Circulaire-IT verder professionaliseren en uitbouwen.