Sustainable Digital Infrastructure Alliance benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO

Daan Terpstra -11284053-D70C-461F-BB0F-22CBEA4F365C

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) benoemt Daan Terpstra tot nieuwe CEO nu de organisatie stappen zet in de volgende fase richting een duurzame digitale economie.

De Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) heeft Daan Terpstra  benoemt als nieuwe CEO en opvolger van Max Schulze na een reorganisatie. De organisatie zal focussen op het versnellen van industrie-brede samenwerking in haar stuurgroepen om duurzame oplossingen voor de digitale sector te realiseren.

SDIA's nieuwe CEO brengt brede kennis en ervaring mee, onder andere een Master of Science in Politicologie en uitgebreide ervaring in de energie sector, waaronder verschillende functies bij Vattenfall en als bestuurslid bij Energy Storage NL.

 

Daan Terpstra is toegewijd om alle digitale belanghebbenden samen te brengen om de digitale economie te transformeren. Hij wil ervoor zorgen dat de digitale economie toekomstbestendig, duurzaam, en transparant is over de voortgang op het gebied van duurzaamheid. Ook wil hij nadruk leggen op dat overheden en de samenleving kennis nemen van de SDIA's visie en het belang van een duurzame digitale economie.

Max Schulze, SDIA's oprichter en voormalig CEO zegt: "Ik ben blij om Daan te verwelkomen als CEO, hij heeft bij uitstek zijn capaciteiten laten zien om de behoefte van SDIA te destilleren en zo bij te dragen aan de toekomstige groei van onze gemeenschap. Mijn focus zal liggen op de stuurgroepen, wat mij de kans biedt om te innoveren, connectie te maken met onze leden en te werken aan de doelstellingen van de SDIA om de winstgevendheid in duurzaamheid te ontsluiten.

Tijdens zijn gehele carrière heeft Terpstra zich ingezet voor het welzijn van mens en milieu, hij is gedreven om een positieve impact te maken voor toekomstige generaties. "Een duurzame digitale economie, met een balans tussen mens, maatschappij en winstgevendheid, is het enige levensvatbare pad om onze kinderen, en de kinderen van hun kinderen, een kans te geven op een bestendig leven op deze planeet. De SDIA zal blijven werken aan het realiseren van de duurzame digitale infrastructuur als fundament voor de duurzame economie" zei Terpstra in een verklaring.

De SDIA begon met een gedurfd idee en een klein groepje in Hamburg in 2019. De SDIA heeft gedurende de afgelopen drie jaren, meer en meer internationaal momentum gekregen door samenwerking te faciliteren over industrie-grenzen heen om gezamenlijk duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. De 66 leden van de alliantie vanuit de gehele digitale sector werken met de SDIA aan deze doelstellingen, gecommitteerd om de SDIA-routekaart te implementeren.

Meer over
Lees ook
Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

Janarthanan Sundaram, Bright Access, nieuwe voorzitter FCA

“Met het accepteren van het voorzitterschap van de Fiber Carrier Association, kan ik mijn passie voor de branche goed combineren met mijn wens om ook op te komen voor andermans belang. Mijn connecties in het maatschappelijke en politieke veld gaan daarbij ook zeker een handje meehelpen”.

Maarten Otto is nieuwe voorzitter Netbeheer Nederland

Maarten Otto is nieuwe voorzitter Netbeheer Nederland

Het belang van datacenters neemt exponentieel toe. Ze staan centraal in onze digitale economie en zijn nauw verbonden met de energie-infrastructuur van ons land. Zoals Maarten Otto, de nieuw benoemde voorzitter van de ledenraad van Netbeheer Nederland, terecht opmerkt: "Onze energie-infrastructuur vormt nu en in de toekomst het fundament van Nederland."

In Memoriam - Vincent Houwert (1981-2023)

In Memoriam - Vincent Houwert (1981-2023)

Met veel verdriet delen we met u het verlies van onze dierbare vriend en inspirator Vincent Houwert. Vincent zat vol briljante ideeën en de unieke combinatie van ultra-nerdy en sociaal gedrag, heeft ervoor gezorgd dat rondom zijn unieke en eigenzinnige persoonlijkheid een aantal mooie bedrijven zijn ontsproten.