Supplychain-problemen vaak oorzaak van vertragingen in bouw- en renovatieprojecten

_a465f249-9496-49cd-83bd-867b09fcd42f-600

Een recent rapport getiteld ‘Uptime on the Line’ werpt een verontrustend licht op de staat van de datacenterbouw in Europa. Het onderzoek geeft aan dat de bouw van datacenters wordt geplaagd door tal van problemen, variërend van een gebrek aan competenties en apparatuur tot verstoringen in de toeleveringsketen en stijgende kosten. Deze kwesties hebben niet alleen geleid tot vertragingen in projecten, maar dreigen ook de overgang naar meer duurzame praktijken te verstoren.

Het rapport onthult dat de meeste aannemers zich gedwongen zien om hun tijdschema's aan te passen vanwege aanhoudende problemen met de levering van producten. Opmerkelijk genoeg geeft slechts 8% van de ondervraagde datacenter professionals aan geen enkele vertraging als gevolg van verstoringen in de toeleveringsketen te ervaren.

Doordat tegelijkertijd de roep om CO2-arme bouw steeds verder toeneemt, komen de duurzaamheidsdoelen van datacenterprojecten al gauw in gevaar. Het rapport belicht de uitdagingen die de sector tegenkomt bij het implementeren van milieuvriendelijkere praktijken. Het gebrek aan competenties en vaardigheden staat centraal in deze hindernis. Opvallend is dat, behalve in Frankrijk, de meeste onderzochte regio's (waaronder de UK en Nederland) aangeven dat het ontbreken van voldoende gekwalificeerd personeel een van de belangrijkste belemmeringen is voor het gebruik van duurzame energie tijdens de bouwfase.

Het rapport stelt enkele oplossingen voor om de datacentermarkt te ondersteunen bij deze problemen. Deze oplossingen omvatten tactische strategieën en nieuwe technologieën om de stroomvoorziening te waarborgen, groene(re) energie te integreren, de energie-efficiëntie te verbeteren, vertragingen te minimaliseren en om te gaan met weersomstandigheden. Daarbij  benadrukt het rapport de noodzaak van noodplanning en innovatie in apparatuur en installaties. Deze maatregelen kunnen aannemers helpen omgaan met de uitdagingen van verstoringen en vertragingen, terwijl ze ook de groei van de sector ondersteunen. De technologische vooruitgang moet echter ook hand in hand gaan met duurzaamheid, omdat dit de sleutel is tot een succesvolle en duurzame groei van de datacenterindustrie.

De resultaten van het onderzoek  - gehouden onder 700 datacenter professionals uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden, en geschreven in opdracht van Aggreko - zijn hier te downloaden.

Meer over
Lees ook
Betere infrastructuurdocumentatie maken

Betere infrastructuurdocumentatie maken

In de wereld van IT-systemen en infrastructuurdocumentatie worden vaak termen als 'single pane of glass', 'single source of truth', 'golden source' en 'zero touch documentation' gebruikt., schrijft David Cuthbertson in een artikel op LinkedIn. Cuthbertson is een specialist op het gebied van het documenteren en visualiseren van onder andere IT- en bekabelingsinfrastructuren.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...