Sunbird Software voegt business intelligence en analytische functies toe aan DCIM suite

computers-2652997_960_720-pixabay-tstokes

Sunbird Software vernieuwt zijn datacenter infrastructure management (DCIM) oplossing dcTrack DCIM Operations. In versie 6.0.2 zijn nieuwe business intelligence- en analytische functies beschikbaar die datacenterbeheerders helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen.

“Datacenterbeheerders hebben eenvoudige manieren nodig om DCIM-data te verzamelen en analyseren om bruikbare inzichten te distilleren”, zegt Herman Chan, directeur van Sunbird. “Onze out-of-the-box business intelligence en analytics biedt met één druk op de knop toegang tot specifieke datasets voor snellere analyses en het correleren hiervan met andere informatie om slimmere beslissingen op het gebied van datacentermanagement te nemen.”

Voorgeconfigureerde rapporten

Versie 6.0.2 bevat meer dan 75 voorgeconfigureerde rapporten voor uiteenlopende Key Performance Indicators (KPI’s) voor datacenterbeheer. Ieder rapport bevat analytische functies die gebruikers in staat stellen deze data te analyseren. Zo kunnen samenvattingen en visuele analytische grafiekenvan data worden gemaakt om trends in kaart te brengen. Ook is het mogelijk data te filteren, sorteren of juist verbergen om de voor de datacenterbeheerder meest belangrijke data in beeld te brengen. Daarnaast bevatten de rapporten functies om onder meer minimale en maximale waarden inzichtelijk te maken of bijvoorbeeld gemiddelde waarden te berekenen.

“DCIM data kan een enorme waarde leveren voor IT, facilitaire en business teams voor het verbeteren van de efficiëntie, verlagen van risico’s en mogelijk maken van effectief capaciteitsbeheer”, aldus Rhonda Ascierto, Research Director Datacenters & Critical Infrastructure bij 451 Research. “Interactieve DCIM rapporten kunnen helpen deze doelstelling te realiseren door de analyse van data op een voor datacenterbeheerders intuïtieve manier te vereenvoudigen en versnellen.”

Dossiers
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.